Csúcsderbi Bősön

<p>Bős/Nagymegyer. A nyugat-szlovákiai III. labdarúgóliga tavaszi nyitányának kínálatában közönségvonzó csallóközi régióderbi is szerepel. Ezen vasárnap délután (14.30) a tabella harmadik helyén tanyázó bősiek az éllovas nagymegyerieket fogadják.</p>

ÁGH ISTVÁN

Bősön a téli holt idényben gyökeres változásokra került sor. Nagyot javultak a feltételek, kicserélődött a szakmai stáb, erősödött a játékoskeret. „Mondhatni ligás szinten zajlott a tavaszi idényre való felkészülés. Több, élvonalbeli tapasztalattal rendelkező labdarúgóval erősítettünk. Őket vezetőedzőként Radványi Miklós küldi csatába. Mindenképpen szeretnénk a dobogón végezni. Bár a listavezető előnye tizennégy pont, megpróbáljuk a lehetetlent” – fogalmazta meg az elvárásokat ifj. Csörgő György, a bősi futballklub tulajdonosa.

A Duna-partiak az előző időszakban szombatonként villanyfényes hazai bajnokikat játszottak… „Nem akarunk konkurálni a DAC-cal. Mindkét alakulat szavatolja a színvonalas focit. Azt szeretnénk, ha a sárga-kékek és a mieink bajnokijait egyaránt sok futballkedvelő tekintené meg. A két csapat tavaszi menetrendje függvényében játsszuk hazai párharcainkat. Természetesen Bősön továbbra is zajlanak majd szombat esti villanyfényes meccsek. Ami pedig a holnapi csúcsderbit illeti, telt házra, színvonalas, sportszerű találkozóra, objektív bíráskodásra, hazai győzelemre számítok” – latolgatta az esélyeket ifj. Csörgő György.

„Érzésem szerint jól felkészültünk a focitavaszra. Egész héten azt hangsúlyoztam védenceimnek, hogy nem vagyunk nyomás alatt, nincs miért izgulniuk. Bár a kollektíva most állt össze, és az általam elképzelt kezdőcsapat még sosem játszott együtt, arra számítok, hogy képességeikre való tekintettel játékosaink ezzel a feladattal is megbirkóznak. Szeretnék győzelemmel debütálni új állomáshelyemen” – bizakodott Radványi Miklós, a hazaiak vezetőedzője.

„A legnagyobb erősítést számunkra az jelenti, hogy egyben maradt a csapat. Ráadásul Gamkrelide és Németh Zsolt érkezett sorainkba. Nálunk a büntetéssel sújtott Wilson Speck kivételével mindenki bevethető. Legutóbbi bősi fellépésünkön ugyan 4:2-re kikaptunk, de minimum egyenrangú ellenfelei voltunk a hazaiaknak. Bízom benne, hogy ezúttal sem lesz ez másként, csupán az eredmény lesz számunkra kedvezőbb. Pontért, pontokért utazunk” – nyilatkozta lapunknak az elvárásokról Lérant Péter, a nagymegyeriek vezetőedzője. „Bár csupán négypontos előnynyel állunk az élen, szeretnénk bajnokként felsőbb osztályba kerülni” – nyomatékosította a termálosok célját klubelnökük, Tarcsi Imre.

A párharc további érdekessége, hogy a két csapat stratégája, Radványi Miklós és Lérant Péter egykor játékostársak voltak a DAC-ban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?