Csökkentették Mourinho és a Real Madrid büntetését

<p>Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fellebbviteli bizottsága hétfőn enyhítette a José Mourinhóra, a Real Madrid portugál vezetőedzőjére kirótt két mérkőzésre szóló eltiltást, illetve a királyi gárda 120 ezer eurós pénzbüntetését 100 ezer eurósra csökkentette.</p>

A trénert eredetileg két összecsapásra érvényes eltiltással sújtották, amiből csak egyet kell letöltenie, a másikat három évre felfüggesztették. Utóbbit hétfőn a bizottság eltörölte, a szakember 40 ezer eurós pénzbüntetését pedig 30 ezresre mérsékelte.

Mourinhót azért tiltották el, mert az Ajax Amsterdam elleni, november 23-i  BL-mérkőzésen a vád szerint rávette két játékosát, Xabi Alonsót és Sergio Ramost, hogy szándékosan állíttassák ki magukat. Így ugyanis a záró csoportmeccset kell csak kihagyniuk, amely már nem dönt semmiről, viszont a kieséses szakaszra letöltik eltiltásukat.

Alonso és Ramos valamint az edzői utasítást nekik közvetítő kapusok, Iker Casillas és Jerzy Dudek pénzbírságán nem módosítottak, előbbi kettőnek 20-20 ezer, utóbbi kettőnek pedig 10 és 5 ezer eurót kell kifizetnie.

A Real Madrid szerdán a francia Auxerre ellen lép pályára a BL csoportkörének utolsó játéknapján.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?