Csodavárás Párkányban

A párkányi labdarúgócsapat pontosan tíz évvel ezelőtt jutott fel a III. ligába, ahol 1999-ben érte el a legjobb eredményt, akkor az előkelő harmadik helyen végzett. Ezt követően azonban elindult lefelé azon a bizonyos lejtőn.

Ősszel nem remekeltek Kecskés László edző védencei, hiszen idegenben valamennyi mérkőzésüket elveszítették, hazai pályán ötször nyertek, háromszor pedig döntetleneztek. Főleg a három remi (Prievidza, Jaslovské Bohunice, Bánovce) miatt bosszankodnak a szakvezetők, mivel legyőzhető ellenfelek szereztek pontot a Duna-parti stadionban. Nehéz tavasz vár a 11. helyen tanyázó, 18 pontos JCP gárdájára, mert az alsóház együtteseivel idegenben, az élmezőny csapataival pedig hazai pályán mérkőzik.

– Végtelenül nehéz helyzetben voltunk a nyáron, mert nem sokkal a rajt előtt csupán hét futballistával rendelkeztünk. Szerencsére három-három vendégjátékos érkezett Dunaszerdahelyről és Vágsellyéről; öt saját nevelésű labdarúgónk is bekerült a keretbe. Ezek után nem lehettek merész terveink, s most is a bennmaradás kiharcolása a fő célunk. Tartottunk az első mérkőzésektől, de nem kis meglepetésre a tervezettnél jóval több pontot sikerült kiharcolnunk. Aztán, amikor már azt hittük, minden rendben lesz, egészen váratlanul megtorpantunk, zsinórban szórakoztuk el a meccseket. Az utolsó hat összecsapáson mindössze két pontot szereztünk; a két vérszegény döntetlent is hazai pályán értük el – bosszankodott Miroslav Lapár, a párkányi futballklub elnöke.

A nyári játékoskeringőhöz hasonlóan most is eléggé megváltozik az együttes kerete, több mint valószínű, fél tucat labdarúgó távozik. Jelenleg csak tíz játékossal rendelkezik a JCP együttese, s a klubvezetés még nem tudja, kikkel egészíti majd ki a III. ligás keretet.

– Játékosvásárlásra nincs pénzünk, tehát komoly igazolás nem várható. Sajnos, három éve csak toldozunk-foldozunk, egyelőre azon fáradozunk, hogy megmentsük a csapatot. Amennyiben kiesnénk, meggyőződésem, hogy két év múlva az V. ligában kötnénk ki! Mivel nincs főszponzorunk, egyre kilátástalanabb a helyzetünk. A város és az egykori főtámogatónk, a papírgyár csak minimális összeggel segít. Már az nagy dolog lenne, ha munkahelyet biztosítanának játékosainknak és kifizetnék az utazási számlákat. Úgy tűnik, csak a csodában reménykedhetünk... – mondta Marsal István vezetőségi tag, aki azt reméli, hogy a városi képviselő-testület tagjai a jövőben már nem mostohagyerekként kezelik a párkányi labdarúgást.

Vendégh Béla, aki nemcsak a futballszakosztály, hanem a JCP sportklub titkára is, eléggé borúlátóan nyilatkozott: – Hét labdarúgó, négy ökölvívó- és három kézilabdacsapattal rendelkezünk, ezen kívül van tenisz-, valamint szabadidősport-szakosztályunk. A stadion és a tornaterem fenntartása nem kis összeget emészt fel, s mivel pénzhiánnyal küszködünk, a csarnokban időnként ki kell kapcsolni a fűtést. Csak így maradhatunk talpon.

A párkányiak III. ligás csonka csapata december 15-ig edzésben marad, majd háromhetes pihenő következik, a téli alapozás január 5-én kezdődik a JCP-stadionban. Edzőtáborozásra ezúttal sincs pénz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?