Csodát tett a csereember Halenár

<p>Pozsony. Egygólos előnyt szerzett a pozsonyi Slovan a Ludogorec Razgrad elleni BL-selejtezőn. A csereként beállt Halenár volt a meccs hőse, aki az utolsó percekben kétszer is betalált, így az emberhátrányban játszó égszínkékek fordítani tudtak a bolgár bajnok ellen.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Eseménytelen focit hozott az első félidő, amelyben a bolgárok játszottak mezőnyfölényben, a kapuk alig forogtak veszélyben. „A kupameccseken nem lehet fejetlenül rohamozni, elsősorban a biztonságra törekedtünk, és hagytuk a Razgradot játszani” – mondta Samuel Slovák, a Slovan vezetőedzője. Már a találkozó elején megsérült Žofčák, a hazaiak csapatkapitánya, a túloldalon pedig Michel Platini. No nem az UEFA-elnök fiáról van szó, hanem egy 29 éves brazil csatárról, akinek az édesapja az egykori francia sztár után adta a nevét.

A szünet után megélénkült a játék, és a Slovan beszorította a vendégeket, 65. percben mégis a Ludogorec szerzett vezetést: Zlatinski 30 méteres szabadrúgása után Putnocký ügyetlenül ütötte ki a labdát, és az érkező Mäntylä a hálóba lőtt – 0:1. Nem sokkal később egyenlíthetett volna a Slovan, ám a Hlohovský lerántásért megítélt 11-est a gyengén játszó Fořt kihagyta. A meccs után kiderült, hogy nem a cseh csatár volt a büntetőre kijelölve…

Egyre idegesebb lett a Slovan, úgy tűnt, a bolgárok megőrzik az előnyüket, főleg azután, hogy Grendel csúnya belépője miatt megkapta a második sárga lapját.

A 87. percig még a Razgrad vezetett, de aztán jött a csereként beállt Halenár. A 30 éves csatár – aki nem tartozik Slovák edző kedvencei közé – 25 méterről pazar bombagólt lőtt. Majd kiszakadt a háló. De ezzel még nem volt vége: a hosszabbításban Peltier futott el a bal szélen, a kifutó Sztojanov kapus elkaszálta a 16-oson belül. Halenár biztosan értékesítette a hiba nélkül bíráskodó Taylor által megítélt büntetőt.

Dicséret illeti a hazai drukkereket, akik végig buzdították kedvenceiket, emellett „A mi házunk, a mi várunk, köszönjük Ivan” feliratú transzparenssel üdvözölték a klubtulajdonos stadionépítési tervét.

„Nagyon örülök, hogy sikerült fordítanunk. Bízom benne, hogy Bulgáriában nem kapunk ki, hiszen ez a továbbjutásunkat jelentené” – szögezte le Samuel Slovák, a Slovan trénere.

„A hajrában gyermeteg hibákkal veszítettük el a már megnyertnek hitt meccset” – nyilatkozta Ivajlo Petev, a Razgrad szakvezetője.

A meccs hőse a találkozó után odaszúrt Slováknak. „Boldog vagyok, hogy bő negyedóra alatt kétszer is betaláltam. Nem tudom, kell-e bizonyítanom, hogy van helyem a csapatban, hiszen több, mint 100 gólt lőttem a ligában. Az edző dönt az összeállításról, de én nem szeretek a cserepadon üldögélni, ha egészséges vagyok, játszani akarok” – jelentette ki Juraj Halenár.

Egy biztos, nehéz visszavágó vár a Slovanra, amelyen a kiállított Grendel nem szerepelhet, és Žofčák játéka is erősen kérdéses.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?