„Csípős” volt az érsekújváriak hokija

Három mérkőzés után száz-százalékos teljesítménnyel vezeti a jégkorong Tipsport Ligát az érsekújvári Mikron csapata.Bár az érsekújváriak már játszottak egy meccset otthon az új idényben (3:1 az U20-as válogatott ellen), a vasárnap délutáni, nyitraiak elleni régiórangadó volt a valódi szezonavató – j

Három mérkőzés után száz-százalékos teljesítménnyel vezeti a jégkorong Tipsport Ligát az érsekújvári Mikron csapata.

Bár az érsekújváriak már játszottak egy meccset otthon az új idényben (3:1 az U20-as válogatott ellen), a vasárnap délutáni, nyitraiak elleni régiórangadó volt a valódi szezonavató – jó játékkal, remek hangulatban, 4:0-s győzelemmel, szűnni nem akaró ünnepléssel.

Ručkay duplája

A nyitraiak elleni meccsek ugyanis mindig fokozott téttel bírnak, a közeli rivális ellen a „kistestvér” érsekújváriak mindig kettőzött erővel hajtanak. A motivációval ezúttal sem lehetett gond: a nyitrai szurkolók „A megye urai” feliratú molinója kellőképp feltüzelte a hazai hokisokat, akik a kezdeti tapogatózást követően többször is komoly nyomás alá helyezték a nyitraiak kapuját. Szép akcióikat, tudatos támadásvezetéseiket kétszer koronázta siker a meccs első felében, mindkétszer az exnyitrai Henrich Ručkay talált be.

„Csapatként fontosak nekünk a győzelmek – felelte a meccs után viszonylag érzelemmentesen a csatár az újságíróknak arra a felvetésére, mennyire bírt számára az ellenfél extra jelentőséggel. – A Visegrádi Kupához hasonlóan megint nem kaptunk gólt a nagyon jó támadókkal rendelkező nyitraiaktól, ami sokat elmond a védelmünkről.”

És a nyitraiakról is, tehetnénk hozzá, mivel a vendégek nem sok veszélyt jelentettek Andrej Košarišťan kapujára. Amikor a 46. percben Peter Ordzovenský kicsit élesebb szögből 3:0-ra alakította az állást, a tavalyi bronzérmes – amelynek kerete jelentősen átalakult a nyáron – feladta a meccset. Az érsekújváriak koncentrációjáról viszont mindent elmond az a tény, hogy Milan Jančuška vezetőedző néhány perccel a vége előtt is figyelt, és egy tilos felszabadítás után inkább időt kért, hogy jégen levő védencei (akik a szabályok szerint nem cserélhetnek ilyenkor) picit kifújhassák magukat – holott a meccsben nem volt benne egy nyitrai feltámadás.

Fantomasék öröme

A maximális odafigyelés pedig a játékosokra is átragadt, akik az utolsó másodpercekben is szép kombinációt vittek végig és szerezték meg a negyedik gólt – pedig akkor már percek óta zúgott a vastaps és csápolt a két élénkzöld, egész testes Fantomas-gúnyába öltözött drukker, akik még a szemüknek sem hagytak nyílást a ruhán.

„Dinamikus meccs volt. Jobbak voltunk. Ott volt a játékunkban a csípős (ez a szó magyarul hangzott el – a szerk.), minden, ami kell. Szombaton járt egy nyitrai kém nálunk, ami egyrészt vicces, másrészt pedig jelzi, hogy ellenfelünk alighanem félt tőlünk. De nem ünnepelhetünk, már most el kell kezdenünk készülni a keddi, zsolnai meccsre” – mondta a sajtótájékoztatón Jančuška edző.

Erre listavezetőként készülhetnek az érsekújváriak, pénteken ugyanis a MAC otthonában is nyerni tudtak 7:1-re. A minden igényt kielégítő Tüskecsarnokban ugyan voltak szervezési hiányosságok (pl. az érsekújváriak fotósának kellett beugrania alkalmi tolmácsnak a meccs utáni sajtótájékoztatón), de játékban a 7:1 ellenére sem volt nagy különbség a csapatok között. A másik magyarországi csapat, a DVTK pedig vasárnap már meg is szerezte első győzelmét, a zsolnaiak 6:2-es kiütésével.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?