Csillagászati fizetések

A Sport Bild című lap birtokába jutottak azok a banki papírok, amelyek alapján megállapítható, hogy a Borussia Dortmund játékosai fejenként mennyit kerestek 2001 augusztusában. A hónap utolsó napján a klubot működtető gazdasági társa-ság nettó 4 963 073,15 márkát utalt át a profiknak.

Az újság rövidebb elemzésre is vállalkozott, amelynek végén érdekes kérdéseket vetett fel: miként lehetséges, hogy a 642 762,57 márkát zsebre vágó, de játéklehetőséget alig kapó Otto Addo keresett a legjobban a csapatból augusztusban? A csalódást okozó Jan Derek Sörensen (172 533 márka) miért kapott több pénzt, mint a megbízható kapus, Jens Lehmann (164 369,53)? Milyen címen részesült Matthias Sammer felesége, Karin Sammer 172 388,51 márkás juttatásban? Ez azt jelenti, hogy a vezetőedző nincs is bejelentve a Borussiánál, hanem egyéni vállalkozóként tevékenykedik, és cégének a neje az üzletvezetője? Az értékelés végén a szerző ironikusan megjegyezte, hogy Németországban az éves átlagkereset 60 700 márka, és a BVB keretében mindössze egy „átlagpolgár” van, az augusztusban 5095 márkás juttatásban részesülő Guy Demel. Természetesen röviddel a lista napvilágra kerülését követően megkezdődtek a bonyodalmak. Michael Meier, a Dortmund menedzsere máris jelezte, pert fontolgat az adatokat kiszolgáltató Deutsche Bank fiókja ellen, miközben a játékosok többsége „disznóságnak” tartja a történteket. A szerződéshosszabbítási tárgyalásokat folytató Christian Wörns például mindenképpen szeretné belefoglalni az új megállapodásába, hogy anyagi kérdésekről egyik fél sem tájékoztathatja a közvéleményt. Ráadásul Wörns esetében a kérőkkel is számolni kell, a válogatott védőt európai élklubok is hívják, és azt sem szabad elfelejteni, hogy az akut védőgondokkal küszködő Bayern München két éve folyamatosan bombázza ajánlataival a játékost. Elképzelhető, hogy a bajorok presztízskérdést csinálnak Wörns megszerzéséből, ha már a Dortmund az orruk elől elhappolta Sebastian Kehlt... (NS)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?