Csertői: A csapategységben az erőnk

<p>Három győzelemmel és egy döntetlennel meglepetésre az ötödik helyre feljött paksi futballcsapat az OTP Liga tavaszi idényének legsikeresebb együttese. Pedig október végén még sereghajtó volt a PFC. Csertői Auréllal, a gárda 51 esztendős vezetőedzőjével Pakson beszélgettünk.</p>

Mi a kiváló tavaszi szereplés titka?

Szó sincs titokról, csakis a kemény munkának köszönhetjük a jó eredményeket. Dicséretet érdemel a klubvezetés, hogy a télen két edzőtáborozást is biztosított a csapat számára, Telki után Törökországban jó pályákon hangolhattunk a bajnokságra. Sikeres volt a felkészülésünk, és a sérülések is elkerültek bennünket. Egyébként a rossz kezdést követően, már az őszi idény hajrájára belelendültünk, az utolsó öt bajnokink közül mindössze egyet vesztettünk el, november végén Diósgyőrben kaptunk ki, azóta veretlenek vagyunk.

A bajnokság előtt a bennmaradás volt a csapat célja, a sikerek hatására módosultak az elvárások?

Egyáltalán nem. Továbbra is a kiesés elkerülése az elsődleges számunkra. Igazából ezek csak részeredmények, még nagyon kemény tíz mérkőzés vár ránk. A következő négy összecsapást az élcsapatokkal vívjuk, a Videoton, az Újpest, a Fradi és a Honvéd lesz az ellenfelünk, ezek a találkozók megmutatják, hogy hol a helyünk.

Ön szerint hol a helyük?

A középmezőnyben. Hatalmas bravúr lenne az ötödik hely megőrzése, de az is nagy sikernek számítana, ha az első nyolc között zárnánk.

Kik az együttes kulcsemberei?

Többen is kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtanak, ám senkit sem szeretnék kiemelni, mert a csapategységben van az erőnk. A régóta Magyarországon védő Molnár Péteren kívül nincs légiósunk, ezen nem is akarunk változtatni. Úgy gondolom, előbbre tudunk még lépni, van hová fejlődnünk. Stabil középcsapattá akarunk válni.

A jó eredmények hatására nem jelentkeztek a klubnál a játékosügynökök?

Ezzel én nem foglalkozom. A keret valamennyi tagjának érvényes szerződése van. Mindenki eladó és senki sem. Ez azt jelenti, ha valakiért nagyon vonzó ajánlatot kapnánk, nem zárkóznánk el a tárgyalásoktól, de egyébként együtt akarjuk tartani a csapatot.

Milyen taktikai felállásban játszanak?

Hazai környezetben és idegenben is a 4–3–3-as rendszert alkalmazzuk. Tehát vendégként sem állunk be védekezni. Legutóbbi két idegenbeli meccsünket megnyertük, Debrecenben 3:1-re, az MTK otthonában pedig 2:1-re. Vendéglátóként a hetedikek, vendégként pedig a hatodikak vagyunk jelenleg.

Nem a legjobbkor jött számukra a válogatott portugáliai vb-selejtezője miatti háromhetes bajnoki szünet.

Hamarosan kiderül. Bízom benne, hogy nem tört meg a csapat lendülete. Egyébként azt hiszem, csak nálunk szünetelt ilyen hosszú ideig a pontvadászat. Aztán a légiósoktól egy héttel tovább készülő NB I-es játékosok közül csak Vinícius, Gera és csereként Lovrencsics jutott szóhoz Lisszabonban…

Vannak válogatottjaik?

Szalai András az U19-es, Zachán Péter és Lenzsér Bence pedig az U21-es nemzeti csapatban játszik.

Az atomerőmű támogatja a klubot?

Már évek óta nem. Az önkormányzat az egyesület főszponzora, emellett a Magyar Labdarúgó-szövetség anyagi támogatása egészíti ki az egyesület költségvetését. A 22 ezres Paks kisváros, ahol nehéz megteremteni az anyagi biztonságot. Tervben van a stadion felújítása, de konkrét lépések még nem történtek. Haraszti Zsolt ügyvezetőnek nagy szerepe van abban, hogy Paksnak NB I-es csapata van.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?