Csendes derbi

Bős. Örökrangadó színhelye volt vasárnap délután a bősi futballpálya, ahol a nyugat-szlovákiai IV. liga déli csoportjának két csallóközi riválisa mérte össze tudását.

A hazaiak ugyan az utóbbi években előrébb tartottak a futballranglétrán, ám az egykor bősi fiókcsapatként üzemelő bakaiak időközben utolérték a Duna-parti nagyközség képviselőit. Ennek köszönhetően tizenkét évnyi szünet után ismét összecsaptak a két szomszédvár képviselői.

Hétszázötven néző váltott jegyet a derbire, melyen régi ismerősök csatáztak a pontokért. A bakaik védelmében a bősiek egykori közönségkedvence, Tóth Feri tüsténkedett. Edzőként pedig az a Kalmár László irányította a vendégeket, aki trénerként egykor menetrendszerűen Baka és Bős között ingázott. Czajlik Tibor bősi tanítványai a legutóbbi három bajnoki meccsen csupán kétszer találtak az ellenfél hálójába. Ezúttal azonban kijött a lépés. „Színvonalas találkozón győztük le nagy vetélytársunkat. Csatáraink megemberelték magukat, Kvačkaj és Bogyai is feliratkozott a góllövők közé. Ráadásul az első félidő végén, 1:1-es állásnál én is betaláltam Mautner hálójába. Fordulás után tovább növeltük előnyünket, megérdemelten nyertük meg a helyenként színvonalas, sportszerű légkörben zajló összecsapást“– értékelte a rangadó lefolyását a győztesek játékosedzője. Tőle azt is megtudtuk, a szezon hajrájában még legalább négy pontot szeretnének gyűjteni a bősiek.

Az ellendrukkerek ugyan azt jósolták, csontzenére, szitokáradatra készülhetnek a játékosok, ám épp az ellenkezőjéről számoltak be az érintettek. A szemet gyönyörködtető megoldásokat a nézők klubhovatartozástól függetlenül megtapsolták, egymást nem sértegették.

„A mérkőzés jegyzőkönyve is tanúsítja, ezúttal a fociról szólt a találkozó. Mindössze egy sárga lapot osztott ki a játékvezető, azt sem durva belemenésért. Berényi sípszó után rúgta el a labdát, ezért bűnhődött. Szerintem egy góllal jobbak voltak, megérdemelten szereztek három pontot a vendéglátók“ – kommentálta a pályán történteket Somogyi Iván, a bakaiak menedzsere. A sportvezető nem titkolta, a hátralevő két fordulóban náluk egyértelműen a győzelem a cél.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?