Cseh megszerezte a második ezüstöt

Peking |

<p>Cseh László 1:52.70 perces Európa-csúccsal második lett a 200 méteres pillangóúszás döntőjében az 1:52.03-as világrekorddal győztes amerikai Michael Phelps mögött a pekingi olimpián.</p>

Eredmény: férfi 200 m pillangó, olimpiai bajnok: Michael Phelps (Egyesült Államok) 1:52.03 p - új világcsúcs (régi: 1:52.09 p, Phelps, 2007.03.28., Melbourne) 2. CSEH LÁSZLÓ (MAGYARORSZÁG) 1:52.70 3. Macuda Takesi (Japán) 1:52.97. Cseh még egy számban érdekelt az olimpián, a szerda délutáni programban - magyar idő szerint 14:17 órakor - a 200 m vegyes előfutamában áll rajthoz.
A Kőbánya SC 400 m vegyesen második versenyzője a hatos pályán harmadikként ért a falhoz 50 méternél, majd 100-nál negyedikként fordult, 150-nél azonban ismét harmadik volt. Phelps kivált a mezőnyből, mögötte azonban hatalmas harc folyt a dobogóért. Csehnek a japán Macuda Takesi és az egyes, úgynevezett surranópályán tempózó új-zélandi Moss Burmeister volt a legnagyobb ellenfele. A hajrában azonban a magyar klasszis elhúzott tőlük, és az országos csúcsot itt Pekingben már harmadszor megjavítva, 1:52.70-es Európa-rekorddal csapott célba. Ennél csak az immár minden idők legeredményesebb olimpikonjává előlépett Phelps tud jobbat.
Cseh a táblára felnézve kétszer is boldogan csapott a vízbe, s fogadta japán riválisa gratulációját, miközben Phelps először lihegett kissé a kötélen. "Nagyon élveztem az úszást, a jövőre nézve érdemes erőltetni ezt a számot - mondta Cseh az újságírók gyűrűjében. - Elégedett és boldog vagyok. Először éreztem, hogy közel vagyok Phelpshez." Turi György, Cseh mestere elsőként azt emelte ki, hogy tanítványa a második százon legyőzte Phelpset. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?