Csatárok ébredése

Rimaszombat. „Mégse járja, hogy a végén egy középhátvéd legyen a csapat legjobb góllövője” – gondolhatták a rimaszombati csatárok miután Nachtman négy meccsen háromszor talált a hálóba (s ezzel a gömöri gólok háromnegyedét szerezte), és felébredtek: Líška két, Piszár egy gólt lőtt a hétvégén.

Rimaszombat. „Mégse járja, hogy a végén egy középhátvéd legyen a csapat legjobb góllövője” – gondolhatták a rimaszombati csatárok miután Nachtman négy meccsen háromszor talált a hálóba (s ezzel a gömöri gólok háromnegyedét szerezte), és felébredtek: Líška két, Piszár egy gólt lőtt a hétvégén. De a gömöriek akár hét-nyolc gólt is rúghattak volna a Rimaszombatba hétmérkőzéses veretlenségi szériával érkező privigyeieknek, a 2. félidőben szinte hárompercenként kerültek ajtó-ablak helyzetbe Piszárék. Mindehhez persze kellett egy rendkívül szimpatikus, nyílt focit játszó privigyei csapat is. „Talán egy kicsit túlzásba is vittük a támadást” – vélte Daniel Čakajík, a Prievidza egykor Rimaszombatot is megjárt középpályása, de a vereségben is talált pozitívumot: „Legalább nem szállunk el magunktól.” A vendégek veretlenségi sorozatának megszakadása egyben a rimaszombatiak ötmeccses nyeretlenségi szériájának végét is jelentette. „Már muszáj volt nyernünk. És megérdemelt a győzelmünk” – mondta mosolyogva Juraj Líška, akit vastaps kísért le a pályáról . (Pedig a fiatal csatárt általában szidni szokták, a lelátók hangja szerint évente két meccs jön össze neki. De ez a mostani nagyon összejött.) „Hiányoztak már a gólok – ismerte el a támadó, aki utoljára a 12. fordulóban talált a kapuba. – Privigyei vagyok, sikerült jól feltüzelnem magam!”

A szurkolókat meg a jó játék tüzelte fel: ennyi helyzetet, ilyen támadásokat már régen láthattak. A remek focit csak a lesszabályról sajátos elképzelésekkel rendelkező partjelző rontotta el egy kicsit: néha méteres leseket engedett el, sokszor pedig a jó ütemű kiugratásokat intette le. 3:0-ra végződő meccs után viszont nem illik a bíróról beszélni, s Miroslav Kéry, a vendégek másodedzője nem is tette: „A tapasztalat legyőzte a naivitást. Ez volt a rimaszombatiak legjobb meccse a tavasszal.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?