Csapnivalónál is rosszabb

<p>A labdarúgó NB I. 14. fordulójában győztek a bajnokesélyesek, a Vidi, a Loki és az ETO. Mégsincs kedvünk becézgetni a fiúkat.</p>

KISS TIBOR NOÉ

„Most, hála Istennek, akartunk is győzni!” – döbbentette meg az újságolvasókat a Győr–Kaposvár mérkőzés után Lipták Zoltán, a hazaiak középhátvédje. A mérkőzésen a bajnoki címvédő találkozott a tök utolsóval, de ez nem látszott: az ETO csak Lipták második félidei fejesgóljával tudta megnyerni a találkozót. „Az első negyedóra kifejezetten csapnivalóra sikeredett, a második negyedórára pedig még tovább esett a színvonal” – írta a találkozóról a Nemzeti Sport, ami mindent elmond erről a kilencven percről. A (győri) nézők nagy szerencséje, hogy a győriek ezúttal győzni akartak. Azt továbbra sem tudjuk, csak sejtjük, hogy mi történik akkor, ha nem akarnak győzni.

Lássuk a következő bajnokesélyest. A Videoton ugyancsak egy árva góllal verte az újonc Mezőkövesdet. Ebben a meccsben sem volt köszönet. A Videoton nem túl nagy kreativitással támadgatott, a Mezőkövesd betonozott. A vendégek a hajráig bírták, Kleinheisler megpattanó lövése becsapta Horváth kapust, 1:0. Ezt követően a kitámadó kiscsapat azonban akár egyenlíthetett is volna, csakhogy Farkas Balázs lövése a kapufán csattant.

„A lehetőségekhez képest a lehető legszebb arcunkat mutattuk” – kezdte mondandóját a meccs után José Gomes, akitől szívesen megkérdeznénk, hogy milyen „lehetőségekre” és „legszebb arcra” gondolt. Például arra, hogy csapata költségvetése többszöröse a Mezőkövesdnek? Ez ugyanis nem tűnt fel a pályán – mint ahogy a Videoton fölénye mostanában csak a verbalitás szintjén jelentkezik. „Mi leszünk a bajnokok!” – dörögte Gomes a világraszóló diadalt követően. Húha.

S ha ez nem lenne elég, láttuk a harmadik nagy bajnokesélyest, a Debrecent is. A Debrecen a Puskás Akadémiát fogadta. A hazai publikum itt is tapsolhatott, a Loki 2:1-re megverte az újoncot. Az előbbi megjegyzést azonban csak szófordulatnak szántuk, a publikum ugyanis nem tapsolt, hanem inkább fütyült a DVSC gyöngécske fociját látva. A hajdúságiak a 25. perctől kezdve emberelőnyben fociztak – ehhez képest a második félidőben a levegőben lógott a PAFC egyenlítő gólja, Czvitkovics (Puskás!) még kapufát is lőtt. „Láttuk a hibákat, sok labdát eladtunk, ez az idegességből fakad, itthon kicsit nehezebben megy, idegenben sokkal nyugodtabban tudunk futballozni” – értékelt Kondás Elemér, aki szerint csapata ezzel együtt sem állt távol attól, hogy örömünnepet okozzon a drukkerek számára. Nyilván így volt, és érthetetlen, hogy a szurkolók miért fújtak ébresztőt csapatának a második félidőben. Adalék: a felcsúti akadémisták védelme az első félidőben bohózatba illő jeleneteket produkált, különösen így kínos a Debrecen számára a végeredmény és a mutatott játék.

Láttuk hát a magyar élvonal három legerősebb csapatát a bajnokság 14. fordulójában. Alig várjuk 2014 nyarát, amikor ezek a kiváló klubok – kellő erősítésekkel, fantasztikus nyári alapozás után – ismét kilépnek a nemzetközi porondra. Nagy buli lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?