Csányi Rimaszombatban: „Kihívás ez a feladat”

Rimaszombat |

<p>Csányi&nbsp;Csaba lett a II. ligás rimaszombatiak vezetőedzője múlt héten. Az új edzőt első benyomásairól és terveiről is kérdeztük.&nbsp;</p>

A 44 éves szakvezető legutóbb a losonciak idősebb ificsapatát irányította, játékosként szerepelt Rimaszombatban, Rózsahegyen, Besztercebányán, Losoncon és Ružinán is. A liptószentmiklósiak ellen 1:0-ra elvesztett hazai meccsen hivatalosan még nem ülhetett a kispadon, de közvetlenül mellőle figyelte a találkozót. 

Miért fogadta el a rimaszombatiak felkérését? 

Barátom, Domik Attila keresett meg, aki itt sportigazgató. Elmondta, hogy milyen a helyzet, volt egy óra gondolkodási időm. Úgy vettem, ez egy kihívás. Még csak két napja vagyok a csapattal, ismerkedek a játékosokkal. Az őszi szezon végéig állapodtunk meg, meglátjuk, utána mi lesz. 

A liptószentmiklósiak elleni mérkőzés nem hozott éppen szívderítő játékot. 

Nagyon sok volt a pontatlanság a játékunkban. Rúgtunk egy olyan öngólt, amilyet ifijátékosoknak sem lenne szabad kapni, nemhogy egy második ligás csapatnak. Beszéltem a mérkőzés után a fiúkkal, ők is többet akartak kihozni ebből a meccsből. Nagyon sok munka vár ránk, össze kell rázni ezt a csapatot. 

Látott pozitívumokat is? 

Egy meccsből még nehéz kiindulni, meg kell néznem ennek a mérkőzésnek a felvételét, és a korábbiakét is. Mindenben javulnunk kell, de vannak dolgok, amelyekben minél gyorsabban. Főleg a pontosságban, mert így nem lehet focizni. A kettő a kettő elleni, kettő az egy elleni, egy az egy elleni játékszituációkon kell dolgoznunk. 

Ismert korábban valakit a játékosok közül? 

Paťo Husaníkot, Marko Püšpökyt és Peter Petránt edzettem Losoncon, hallomásból pedig Vargicot és Morháčot is ismertem. 

Milyen célokkal vág neki a rimaszombati kihívásnak? 

Minden csapatnak az a célja, hogy benne legyen az első hatban. Nekünk most nem lett volna szabad kikapni, hogy legyen erre esélyünk, de mindig a következő meccsre kell koncentrálnunk. Ha javulni fog a játék, pontokat is fogunk szerezni. 

A következő fordulóban nagyon kemény ellenfél látogat Rimaszombatba, az éllovas kassai VSS. 

Ma már minden ellenfél kemény. A liptószentmiklósi Tatran is nagyon jól szervezett, összeszokott csapat. Kevés gólt rúgnak, de keveset is kapnak, és az új edző, Jozef Majoroš érkezése után már offenzívabb focit játszanak. A VSS ellen megpróbálunk minél jobban felkészülni. Nem fogjuk olcsón adni a bőrünket, mindent meg fogunk próbálni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?