Csalódást keltő kosárrangadó

<p>Pozsony. A bajnoki címet védő pozsonyi Inter 71:61-re legyőzte a tavalyi ezüstérmes komáromi csapatot a férfiextraliga negyedik fordulójában, az MBK Rieker így elvesztette veretlenségét.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Nagy várakozás előzte meg az előző idény két döntősének újabb találkozóját: a szurkolók emlékezetében még elevenen élt a pár hónappal korábbi elképesztő hangulat, a kosarasok kimagasló egyéni teljesítményei, a váratlan fordulatok stb. S bár tisztában vagyunk vele, hogy az Inter és a komáromi csapat is jelentősen átalakult azóta, hogy még csak az alapszakasz kezdetén jár az extraliga, hogy hétköznap lévén kevesebb néző jut el a csarnokba stb., azért ennél jobbra számítottunk.

Álmos komáromi kezdés

A picit későn érkező tudósítót a lelátóra lépve nagy csönd fogadta. A kultúrházi előadásokra jellemző minimális háttérzaj részben érthető volt, a mintegy másfél ezer néző normál testhőmérséklete fenntartásával volt elfoglalva a meglehetősen hideg Hant Arénában.

Pedig az Inter kosarasai gyorsan kellemessé tették szurkolóiknak a meccsnézést: az 5. percben már 12:2, a 8.-ban 18:5 állt a felújított eredményjelzőn. Hogy félidőben mégis elfogadható volt a különbség a komáromiak szemszögéből (38:30), az főleg a csapatkapitány Marek Kozlíknak és a center Kenny Hallnak volt köszönhető.

Hall hiába küzdött

Előbbi nagyon fontos pillanatokban szerzett támadólepattanókat, utóbbi pedig veszettnek hitt helyzetekben is képes volt bravúros dolgokra. Csapattársaiknak viszont nem ment a játék, a szlovén pontgyáros Maj Kovacevic például csak a 26. percben szerzett először kosarat. És mivel az Inter rutinos párosa, Graham és Milosevics hozta a tőlük megszokott teljesítményt, a szintén nem sziporkázó fővárosiak 71:61-re nyertek.

Bílik volt csapata ellen

„Szenvedtünk támadásban. Egyes szakaszokban elég tanácstalannak tűntünk” – nyilatkozta a meccs után František Rón, a komáromiak vezetőedzője, akinek csapata utoljára januárban, a felkészülési találkozókat is számítva 42 meccsel ezelőtt szerzett ennél kevesebb pontot (55-öt a lévaiak ellen). „Láttuk az Inter korábbi meccseit, tudtuk, milyen védekezést alkalmaz, sajnos az mégis működött ellenünk. Pedig azt gondolom, hogy a pozsonyiak sem játszottak túl jó kosárlabdát” – tette hozzá a cseh tréner.

A komáromiak viszont nem tudtak ezzel élni: nem használták ki, hogy az Inter 215 centis centere, Starosta a negyedik negyedben már csak vonszolta magát, sem azt, hogy az MBK volt játékosa, Martin Bílik nem igazán villogott. „Nem volt rajtam semmilyen nyomás, meccs közben eszembe se jutott a klubváltás. Felszabadultan játszottam, most az Inter sikeréért kell küzdenem” – jegyezte meg lapunk kérdésére Bílik. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?