Csak idény közben változnak meg az F-1-es időmérő szabályai

<p>Nem készült el időben a szoftver, ezért a Spanyol Nagydíjig minden marad a régiben - írja a <a href="http://vs.hu/sport/osszes/csak-ideny-kozben-valtozik-meg-az-f1-es-idome…;

Nem lett kész időben a Forma–1-ben tervezett újfajta időmérő edzéshez szükséges szoftver, ezért csak az idény ötödik futamától, a május 15-i Spanyol Nagydíjtól változik majd meg a kvalifikáció – közölte Bernie Ecclestone.

Bár az új rendszert jó ideje tervezgették a csapatok a zárt ajtók mögött, a hozzá tartozó időmérő program kifejlesztése nem a Nemzetközi Automobil-szövetség, hanem a Formula One Management feladata, tehát a csúszásban némi kommunikációs baki is szerepet játszik. Az F1-es csapatfőnökök az izgalmak fokozása érdekében egy új, „folyamatos kieséses” időmérő mellett döntöttek. Ecclestone nem elégedett a végeredménnyel, ő inkább a legjobbaknak adott időbüntetéssel megkeverte volna a rajtrácsot, ám ezt a csapatok leszavazták. A terv szerint így zajlik majd az időmérő edzés:
  • Q1 (16 perc)
    Az autók mindvégig pályán vannak, hét perc után kiesik a leglassabb, majd onnantól 90 másodpercenként kiesik az épp legrosszabb idővel rendelkező. Végül tehát heten kiesnek, 15-en továbbmennek a Q2-be.
  • Q2 (15 perc)
    Hat perc után kiesik a leglassabb, majd kilencven másodpercenként a mindenkori leglassabb. Heten kiesnek, nyolcan jutnak el az utolsó fázisba.
  • Q3 (14 perc)
    Öt perc után kiesik a leglassabb, majd másfél percenként a mindenkori leglassabb. Az utolsó másfél percre két pilóta marad.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?