Csak három arany a magyaroknak?

Budapest/Pozsony |

Nagyot csalódhatnak azok a magyar szurkolók, akiknek túlzottak az elvárásai a pekingi olimpiával kapcsolatban. A Szonda Ipsos felmérése szerint a szurkolók nyolc aranyérmet várnak, míg a Sports Illustrated (SI) amerikai magazin szerint csupán három aranyat szereznek a magyarok Pekingben. Ennél a sportvezetők elvárása is nagyobb: ők 6-7 arannyal számolnak.

A Sports Illustrated – amely a nagyobb sportesemények előtt általában elég pontosan megtippeli az érmeseket – szerint csupán a magyar kajak-kenusok szereznek aranyat: Vajda Attila kenus ezer méteren, a Kammerer–Kucsera kajak kettes ötszázon és Kovács Katalin kajakos szintén 500 méteren. Az amerikai lap szerint a Kovács–Janics páros és a női négyes eredménye is csupán ezüstöt ér majd. Vívásban is csupán két csapatezüst jut a magyaroknak az SI tippje alapján, Cseh László úszónak pedig csupán két bronzérmet jósol a lap. Még ennél is furcsább, hogy az olyan magyar sikersportágakban mind a férfiaknál, mind a nőknél, mint a vízilabda és az öttusa, egyetlen magyar éremmel sem számol az amerikai magazin, amely szerint a magyarok összesen 15 érmet (3 arany, 7 ezüst és 5 bronz) szereznek az olimpián. Az érmek számában hasonlóak a magyar sportvezetők elvárásai is. Kamuti Jenő, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára szintén 15 érmet vár, ám szerinte ideális esetben akár mind a 15 arany is lehet. Schmitt Pál MOB-elnök 18 éremre számít, 6 arany, 6 ezüst és 6 bronz elosztásban. Még nála is optimistábbak a magyar szurkolók. A Szonda Ipsos felmérése szerint a magyarok 21 éremre számítanak, ebből nyolcnak kellene a legfényesebben csillognia. Magyarország a 2004-es athéni olimpián 17 érmet szerzett, ebből 8 volt arany, 6 ezüst és 3 bronz. A Sports Illustrated – az olimpiák történetében – az eddig legsikeresebb szereplést jósolja a szlovák sportolóknak. A lap szerint hét érem: egy arany (a Hochschorner testvérpár víziszlalomban), két ezüst és négy bronz jut a szlovák sportolóknak. Az aranyéremre is esélyes komáromi kajaknégyest azonban csak a harmadik helyre várja az amerikai magazin. Szlovákia négy éve hat érmet szerzett, mindegyikmedálbólkettőt-kettőt. Csehország az SI szerint nyolc érmet szerez, ebből kettő aranyat (Štepánka Hilgertová víziszlalomos és Barbora Špotáková gerelyhajító), két ezüstöt és négy bronzot. A csehek Athénban is nyolc érmet szereztek, a sportvezetők szerint idén ennél kettővel többet nyernek. Az SI egyébként a legtöbb aranyat a kínaiaknak jósolja, szám szerint 49-et, azonban az összesített éremtáblázaton az amerikaiak nyernek 121 éremmel. (bg, -rn-)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?