Csak hárman maradtak a tavalyi keretből a lévaiaknál

Léva |

<p>Kicsit ugyan tehernek tekintik az extraligát, de a szabályok miatt indulnak a szlovák pontvadászatban is. A cseh Mattoni Ligában viszont magasra törnek a lévai férfi kosarasok.</p>

A tavalyi idény után az idén is kétfrontos küzdelemre készül a lévai férfi kosárlabdaklub: a 20. forduló előrehozott mérkőzésével (Svit–Levice) ma rajtoló szlovák extraliga mellett idén is szerepelnek a cseh bajnokságban is – sőt, a szomszédok Mattoni Ligájában való eredményes szereplés az elsődleges az Astrum számára. „Személy szerint én minél előkelőbb helyen szeretnék végezni a csapattal a cseh ligában, őszintén megmondom, akkor lennék elégedett, ha elődöntőt játszhatnánk” – mondta lapunknak a célokról Peter Bálint vezetőedző. A klubvezetés ennél egy fokkal óvatosabb a tavalyi nyolcadik hely után, Ladislav Garaj marketingmenedzser szerint „az első hatban akarunk végezni, hogy biztosan ott legyünk a playoffban, aztán majd elválik, mire leszünk képesek”.

A szlovák extraligában visszafogottabbak az egyszeres bajnok (2011) tervei, az ötödik helyig szeretne végezni a tavaly a negyeddöntőben búcsúzó gárda. „Itthon csak avégett indulunk a bajnokságban, mert jövőre a közös cseh–szlovák pontvadászatba csak így lehet bekerülni. Persze, nem lesz ellenünkre, ha magasabban végzünk” – hangsúlyozta Bálint.

Ezzel a kijelentéssel a lévai drukkerek is egyetértenek, amiről a több mint 500 eladott bérlet is tanúskodik. Az optimizmusuk nem véletlen: a felkészülés alatt lejátszott 9 meccsből 8-at megnyertek a lévaiak (többek között neves cseh, szlovén és magyar ellenfelek ellen). „Nem hasonlíthatom össze a mostani csapatot a tavalyival, mert akkor csak szezon közben érkeztem František Rón helyére, és ráadásul három szlovák kosarason kívül a teljes keret kicserélődött a nyáron. Most ugyanazzal a csapattal abszolváljuk mindkét bajnokságot, ezért 14-en alkotják a keretet, vagyis a kispadunk is erős és kiegyenlített lesz – szögezi le Bálint. – A szlovák válogatott szövetségi kapitányaként az Eb-selejtezők miatt nem lehettem jelen végig a felkészülésen, amelyet így az optimálisnál kevesebb játékossal kezdtünk, és az igazat megvallva még szükségünk lenne 1-2 hétre, hogy azt mondhassam, százszázalékosan felkészültünk a szezonra. Viszont így is azt érzem, hogy egyre inkább sikerül a saját szájízem szerint alakítani a fiúk játékát.” (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?