Csak egy pontra futotta a DAC erejéből (FOTÓK)

DAc.Ruzomberok20231111

A labdarúgó Niké Liga 14. fordulójában a DAC hazai pályán fogadta az MFK Ružomberok csapatát. A szerdahelyiek több helyzetet is kidolgoztak, és a kapufát is többször eltalálták, de a rossz helyzetkihasználás megbosszulta magát.

Adrián Guľa vezetőedző a keddi kupameccshez képest a középpályán változatott, ahová Romero és Káčer helyére bekerült Vitális és Dimun. Érdekes a szurkolói lélektan, míg Káčer rendszeresen játszott, többen is elégedetlenek voltak vele, most pedig, hogy már nem először a kispadon kapott helyet, néhányan hiányolták a kezdőből.

A hűvös, szeles, sok helyen esős időjárás nem kedvezett a szurkolóknak, így erősen foghíjas maradt a MOL Aréna lelátója, de aki kilátogatott, természetesen hangos szurkolással segítette a sárga-kékeket.

A hazaiak az első perctől kezdve magukhoz ragadták a kezdeményezést, támadó felfogásban léptek pályára. A hetedik percben Dimun beadását Trusa fejelte kapura, de Frühwald a felső lécre tolta a kapuba tartó labdát. Nem sokkal később Čermák is fejjel veszélyeztetett, de ez a kísérlet elkerülte a kaput. A vendégek a 12. percben próbálkoztak egy távoli lövéssel, de Csinger blokkolt, és bár az ezt követő szöglet élesen érkezett a kapu elé, nem forgott veszélyben a csallóköziek kapuja.

Bő negyedóra után a DAC bal oldaláról érkezett labda a kapu elé, ahol előbb Vitális találta el a kapufát, majd a kipattanót Čermák fejelte a felső lécre, a harmadik kísérletnél pedig a védők blokkolták Trusa kísérletét. Hatalmas gólhelyzetek voltak, mint ahogy Andzouana távoli lövése is azzá vált, de Frühwald kitornázta a hosszú sarokba tartó labdát.

Ezt követően mintha elfogytak volna a helyzetek, csupán Vitális húszméteres lövését jegyezhettük fel, amely fölé szállt. A 31. percben jött egy újabb vendég szöglet, de a veszélyesen belőtt labda újra elszállt a kapu előtt. A szünetig még két-három jobb oldali beadással próbált helyzetbe kerülni a DAC, de nem jártak sikerrel, így gól nélkül ért véget az első félidő.

Galéria

A folytatásban azonnal elkezdte húzni az időt a Ružomberok, de látszólag Marhefka játékvezetőt nem zavarták az elhúzódó bedobások és kirúgások. Utóbbiakon kívül az 56. percben volt dolga először a rózsahegyi kapusnak, de Gouré gyenge fejesét könnyen ölelte magához. Öt perccel később egy szöglet utáni kavarodásból kerülhettek volna előnybe a szerdahelyiek, de a vendégek tisztáztak majd Brunetti fejesét fogta Frühwald. Következőre Gruszkowski beadását akrobatikus mozdulattal lőtte el Gouré, de a labda elkerülte a kaput. Néhány másodperccel később védője szorításában lőtt az elefántcsontparti csatár, de ekkor fölé ment a kísérlete.

Guľa a 66. percben kettőt cserélt, Ramadan és Káčer váltotta Vitálist és Hercet. Egy szöglet után kivágott labdát Čermák adta be újra, a hosszú oldalon üresen érkező Csinger azonban estében nem talált kaput. Benne volt a levegőben a hazai gól és a szurkolók is rákezdtek a „DéÁCé gólt kéne rúgni!” rigmusra. A 73. percben Trusa megindulása után Ramadan kapta a labdát a tizenhatoson belül, a szír játékos lőtt, de a védők szögletre mentettek.

A 82. percben vitathatóan megítélt szögletet rúgták a vendégek, a visszafejelt labdát a kapu előtt Boďa vette le és a hálóba lőtt, 0:1. Rögtön jött két hazai csere, Dimun és Trusa helyét Romero és Barisic vette át. Utóbbi egy szöglet után azonnal betalálhatott volna, de fejesét Frühwald védte.

Egy perccel a rendes játékidő vége előtt Lavrinčík érkezett jól a kapu elé, de Popovics védte a perdítését. A számos ápolás és időhúzás ellenére csak öt percet hosszabbított a játékvezető. Ám ez is elég volt az egyenlítéshez, egy csúnya szabadálytalanság után érthetetlen módon lapot nem, csak szabadrúgást ítélt a játékvezető. Čermák beadását pedig Barisic fejelte a kapuba, 1:1.

Hiába támadott szinte az egész meccsen a DAC, a vendégek a semmiből előnybe kerültek, de Čermákék nem adták fel és legalább egy pontot meg tudtak menteni.

Jegyzőkönyv

DAC–Ružomberok 1:1 (0:0)

Gólszerzők: Barisic (94.), ill. Boďa (82.)

Játékvezető: Marhefka. MOL Aréna, 4459 néző.

Sárga lap: Dimun, Csinger, ill. Frühwald

DAC: Popovics–Gruszkowski, Csinger, Brunetti, Andzouana–Vitális (66. Káčer), Dimun (83. Romero), Čermák–Trusa (83. Barisic), Gouré, Herc (66. Ramadan)

Ružomberok: Frühwald–Luterán, Maslo, Gabriel, Selecký–Múdry, Zsigmund, Lavrinčík–Hladík (58. Chobot), Chrien (79. Boďa), Tučný (58. Šefčík)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?