Csak a bravúr segíthet az AS Román

Madrid/Wolfsburg.

Madrid/Wolfsburg. Nagy meglepetés lenne, ha az AS Roma és a Gent továbbjutna a labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután a nyolcaddöntő első mérkőzését hazai pályán elveszítették.

Madridi visszatérők

Az olaszok a tízszeres BEK/BL-győztes Real Madridtól kaptak ki 2:0-ra, így az első perctől támadniuk kell ma este a spanyol fővárosban. A főpróbájuk jól sikerült, a rómaiak múlt pénteken 4:1-re verték a Fiorentinát a bajnokságban. Az 57. születésnapját tegnap ünneplő Luciano Spalletti vezetőedző azonban több játékosára nem számíthat sérülés miatt. A német védőt, Antonio Rüdigert nem is nevezte a 21 fős utazó keretbe, az ágyéksérüléssel bajlódó középpályás, Radja Nainggolan szereplése kérdéses, Daniele de Rossi pedig továbbra is kényszerpihenőn van. „Ha jól tesszük a dolgunkat, bármilyen csapatot képesek vagyunk legyőzni” – tüzelte övéit Spalletti.

A Real Cristiano Ronaldo négy találatával 7:1-re kiütötte a Celta Vigót a Primera División legutóbbi fordulójában, s kétgólos előnye ellenére vélhetően ma sem csak a védekezéssel lesz elfoglalva. Rossz hír a Roma számára, hogy a bajnokságban 16 meccsen 14-szer eredményes Gareth Bale a hétvégén sikeresen tért vissza sérüléséből, s várhatóan a Celta ellen nem játszó Toni Kroos, Luka Modric és Marcelo is visszatérhet a Realba. Számukra ráadásul a BL az egyedüli sorozat a szezonban, amelyben még reálisan odaérhetnek a csúcsra.

Magabiztos németek

A Gent Wolfsburgban lép pályára, az első, belgiumi meccset a németek nyerték 3:2-re úgy, hogy már 3:0-ra is vezettek. Az előző idényben Bundesliga-ezüstérmes és Német Kupa-győztes Wolfsburg története során először kerülhet a legjobb nyolc közé a legrangosabb európai kupasorozatban. „Ha 2:0-ra nyersz egy ilyen topcsapat ellen, mint a Mönchengladbach, joggal lehetsz magabiztos” – mondta Klaus Allofs sportigazgató a múlt hétvégi bajnokiról, amelyen a két gólszerző, Julian Draxler és Max Kruse kisebb sérülést szenvedett, de a BL-ben várhatóan bevethetőek lesznek.

A Gent jelenleg a második helyen áll a belga bajnokságban, miután legutóbb csak 1:1-et játszott az utolsó előtti Leuvennel, s a csapatnak sérültjei is vannak, a játékosok azonban bíznak a bravúrban. „Amikor 3:0-s hátrányban voltunk, mindenki azt gondolta, hogy a visszavágó már csak városnézés lesz számunkra – mondta Matz Sels kapus. – De köszönhetően a két gólunknak, újra meccsben vagyunk. Ha sikerül betalálnunk, onnantól kezdve már nagyon izgalmas lesz.”

Megpihent párizsiak

Holnap – az odavágók eredménye alapján – izgalmasabb párharcokra van kilátás. A Chelsea-nek 2:1-es hátrányt kellene ledolgoznia a PSG ellen, ráadásul az idegenben lőtt gól miatt már egy 1:0-s siker is a londoni kékek továbbjutását jelentené. Az angoloknak azonban továbbra is nélkülözniük kell csapatkapitányukat, John Terryt. „A múltban már többször is megfordítottunk párharcokat. Otthon erre most is nagyszerű lehetőségünk lesz, ezek a Stamford Bridge-i esték hihetetlenek” – biztatta társait Terry.

Ilyen volt a tavalyi nyolcaddöntős mérkőzésük is, szintén a párizsiak ellen: az idegenbeli 1:1 a Chelsea-nek kedvezett, de hiába játszott a PSG szinte végig emberhátrányban Londonban (Ibrahimovicot állították ki), a hosszabbításban kiharcolta a továbbjutást (2:2). „Az első perctől agresszívnek kell lennünk. Ha a szezon első felében találkoztunk volna a párizsiakkal, esélytelenek lennénk, de most sem mi vagyunk a favoritok. A PSG öt, hat, hét játékosát is pihentetni tudja a bajnokikon” – nyilatkozta Guus Hiddink, a Chelsea edzője.

A kékek ellenben nem tartalékolhatnak a Premier League-ben, a Stoke elleni hazai 1:1 után tíz ponttal vannak lemaradva a még BL-selejtezőt érő negyedik helytől. A Paris Saint-Germain viszont még úgy is utcahosszal, 23 ponttal vezeti a francia bajnokságot, hogy utóbbi két meccsét ellazsálta (Lyon 1:2, Montpellier 0:0). „Mindenki tudja, hogy szerdán a szezon legfontosabb meccse vár ránk. A mi játékfilozófiánk a labdatartáson és minél több helyzet kialakításán nyugszik, ezt kell megvalósítanunk Londonban is” – véli David Luiz, a PSG brazil védője. Csapatában Marco Verratti és Blaise Matuidi játéka kérdéses.

A nemzetközi kupákban a PSG két alkalommal győzött hazai pályán 2:1-re az egyenes kiesés szakaszban első mérkőzésen, ám mindkét esetben elvérzett a visszavágón. 2002-ben a Boavista, 2007-ben pedig a Benfica ejtette ki a párizsiakat.

A másik holnapi mérkőzésen a Benfica 1:0-s előny birtokában lép pályára Szentpétervárott a Zenit ellen. (MTI, ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?