Csábítja Patro csúcsa

Alsószeli. Tavaly az erős emberek mezőnyében szerzett Európa-bajnoki címet Őszi Ferenc, aki negyvenedik életévében járva (áprilisban megszületett első fia, Szabolcs) sportágváltásra szánta el magát.

Alsószeli. Tavaly az erős emberek mezőnyében szerzett Európa-bajnoki címet Őszi Ferenc, aki negyvenedik életévében járva (áprilisban megszületett első fia, Szabolcs) sportágváltásra szánta el magát. „Idén ugyan feltűntem az erős emberek versenyein is, sőt három héttel ezelőtt egy gdanski viadalon második lettem, miközben felhúzásban hússzor birkóztam meg a 270 kilóval, ami a világ legjobb teljesítménye közé sorolható, mégis máshova húz a szívem. Inkább áttérek az erőemelésre, mert az éveket nem tagadhatom le, s egyre nehezebb lépést tartani a fiatalokkal. Az erőemelés sokkal könnyebb, mert mindig csak egyetlen gyakorlatra kell összpontosítanom, s olyan erőnlétre sincs szükségem, mint az erős emberek viadalain“ – vélekedik az alsószeli dalia. S hogy az erőemelésre való váltását komolyan gondolja, arról az is tanúskodik: áprilisban a +125 kilósok között 800 kg-s összteljesítménnyel megnyerte a senicai szlovák bajnokságot. „Ógyallai színekben emelek, Csapatunkkal csatában vagyunk az Extraligába jutásért. Nagy kihívás számomra, hogy megdöntsem Patro felhúzásban érvényes 375 kilós szlovák csúcsát, amit jövőre tervezek. Egyelőre 360 kilóig jutottam. De Patro másra is bátorít. Azt mondja, ha jól felkészülök, akkor az ezerkilós összetett szlovák csúcsát is átadhatom a múltnak. Bennem látja méltó utódját legjobb teljesítménye túlszárnyalására. Hát ez nagy csábítás számomra“ – tárulkozik ki Őszi Ferenc, aki a hétvégi, gútai erősember-viadalon készül elbúcsúzni a sportág hazai élmezőnyétől. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?