Cristiano Ronaldo az év játékosa

Zürich. Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál futballistája lett 2016-ban az év játékosa a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél (FIFA).A 31 éves Cristiano Ronaldo 2008, 2013 és 2014 után negyedszer érdemelte ki az elismerést.

Zürich. Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál futballistája lett 2016-ban az év játékosa a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél (FIFA).

A 31 éves Cristiano Ronaldo 2008, 2013 és 2014 után negyedszer érdemelte ki az elismerést. A támadó az előző szezonban klubjával megnyerte a BL-t, a válogatottal pedig a franciaországi Eb-t. A decemberben az Aranylabdát is elhódító futballista az argentin Lionel Messit és a francia Antoine Griezmannt előzte meg ezen a szavazáson is.

„Micsoda megtiszteltetés, nem találok szavakat. 2016 pályafutásom legjobb éve volt. Voltak kétségek, nehéz pillanatok, de az év megmutatta, hogy továbbra is jól játszunk. Afelől nem voltak kétségeim, hogy sok mindent megnyerhetünk” – mondta meghatódva CR7.

Ronaldo az összes voks 34,54 százalékát gyűjtötte be, Messi 26,42, Griezmann pedig 7,53 %-kal zárt. A FIFA 23-as listát adott a szavazóknak: a szövetségi kapitányoknak, a válogatottak csapatkapitányainak és kiválasztott sportújságíróknak.

Puskás-díj: Faiz Subri

Az idén nyolcadszor átadott Puskás-díj a 29 éves malajziai Mohd Faiz Subrié lett, aki azzal érdemelte ki az elismerést, hogy 2016. február 16-án, a Penang bajnoki mérkőzésén egy bal oldali szabadrúgásból, jó 30 méterről a bal felső sarokba lőtt úgy, hogy a labda ritkán látható kanyart írt le a levegőben.

Az év edzője: Ranieri

Az év legjobb női játékosa az amerikai Carli Lloyd lett, míg a legjobb női edzőnek a német válogatott szövetségi kapitányát, Silvia Neidet, legjobb férfi trénerének pedig a Leicester Cityt hatalmas meglepetésre angol bajnoki címig vezető olasz Claudio Ranierit választották.

Real-és Barca-uralom

Az év csapatában szinte kizárólag a Real Madrid és az FC Barcelona játékosai kaptak helyet, a két kivételt a Bayern München kapusa, Manuel Neuer és a korábbi Barca-futballista, jelenleg már a Juventusban játszó Dani Alves jelentette: Manuel Neuer–Dani Alves, Gerard Piqué, Sergio Ramos, Marcelo–Luka Modric, Toni Kroos, Andrés Iniesta–Lionel Messi, Luis Suárez, Cristiano Ronaldo.

A futballistákat képviselő nemzetközi érdekvédelmi szervezet (FIFPro) által szervezett szavazáson 75 ország több mint 25 ezer profi játékosa vett részt.

Fair play díj: Atl. Nacional

A fair play díjat a kolumbiai Atlético Nacional kapta, amely felajánlotta a Copa Sudamericana győztesének járó trófeát a brazil Chapecoensének, miután utóbbi klub 19 játékosa november végén, a kupadöntőre utazva repülőgép-szerencsétlenségben életét vesztette.

Az Anfield roadi kórus

Az új, Év szurkolói díjat az áprilisi FC Liverpool–Borussia Dortmund Európa Liga-találkozó nézőinek ítélték, akik együtt énekeltek az 1989-es hillsborough-i katasztrófa évfordulóján. Az életműdíjat a brazil futsalos, Alessandro Rosa Vieira, ismertebb nevén Falcao kapta. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?