Craig Ramsay: „Sose becsüld le az oroszokat!”

Bár csapata csak szerdán kezdi meg olimpiai szerep-lését, ő már most izgul, mert a legjobbat akarja kihozni belőlük.

Bár csapata csak szerdán kezdi meg olimpiai szerep-lését, ő már most izgul, mert a legjobbat akarja kihozni belőlük. Craig Ramsay-t, a szlovák jégkorong-váloga-tott kanadai szövetségi kapitányát kaptuk le egy villáminterjúra.

Először jár olimpián, többször elmondta, milyen különleges alkalom ez az ön számára. Érte valamilyen meglepetés az olimpiai faluban?

Elég szokatlan volt, hogy elmentem reggelizni, és összefutottam két amerikai sráccal, akiket edzettem korábban az Atlanta Thrashersnél és az Edmonton Oilersnél. De már önmagában az óriási megtiszteltetés számomra, hogy itt lehetek a szlovák csapattal.

A férfiak hokitornája csak szerdán kezdődik. Izgul már?

Igen, egy kicsit már kezdek ideges lenni. Mindig nagyon komolyan veszem a munkámat, nagyon szeretném, ha a csapat keményen játszana, és a játékosok és én is ki tudnánk hozni magunkból a legjobbat.

Miroslav Šatan, a szlovák válogatott főmenedzsere úgy fogalmazott, Szlovákia számára előny lehet, hogy nincsenek NHL-es játékosok a tornán. Egyetért?

Igen, ez nyilván előny, de elég csak az orosz csapatot megnéznünk: tele vannak egykori NHL-es hokisokkal, ráadásul jól összeszoktak a KHL-ben. Olyan rendszerben játszanak, amelyet mind nagyon jól ismernek. Mi valami újat szeretnénk mutatni itt, voltak is sikereink a németországi és a norvégiai tornákon, de azért teljesen más itt lenni egy relatíve új csapattal, és olyan rendszerben játszani, amelyhez a játékosok nincsenek igazán hozzászokva. De azt az utat követem, amelyben hiszek, és remélem, eredményesek leszünk. Az a legfontosabb, hogy megtanuljunk csapatként együtt lenni, csapatként játszani.

A szlovákok első ellenfele az orosz válogatott lesz, amely valószínűleg csak még motiváltabb amiatt, hogy nem szerepelhet a saját zászlaja alatt.

Egy dolgot biztosan megtanultam pályafutásom hosszú évei alatt: sose becsüld le az oroszokat! Nagyszerű játékosaik vannak, tudják, hogyan kell hokizni, jó edzőjük van. Úgyhogy biztosan nem fogok abba a hibába esni, hogy alulbecsülöm a képességeiket. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?