Costa négy napon belül másodszor nyert

<p>A portugál Rui Alberto Costa (Movistar) a Tour de France 19. szakaszán is sikeres szökést mutatott be, és a 16. etaphoz hasonlóan ismét elsőként ért célba. Az összetett élmezőnyében nem történt változás.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Rui Costa három szakaszt nyert meg a Tour de France-on karrierje során, ezekből kettőt négy napon belül. Csakúgy, mint kedden, tegnap is sikeresen szökött meg a mezőnytől, majd szökevénytársaitól. Húsz km-rel a cél előtt előzte meg Pierre Rolland-t, az utolsó hegyre pedig esőben, már-már éjszakai sötétségben kapaszkodott fel. Végül 58 másodperccel előzte meg a másodikként beérő Andreas Klödent.

„Benne akartam lenni a szökésben, de nem hittem, hogy a végén a győzelemért harcolhatok. Nem éreztem olyan erősnek magam, mint Gapnál, ezért az utolsó hegyig kivártam” – nyilatkozta Rui Costa.

Összetettben változatlanul a brit Christopher Froome vezet, előnye megmaradt: 4 perc 51 másodperc a spanyol Alberto Contador előtt. Froome-ot egyébként a csütörtöki szakasz után megbüntették, idejéhez hozzáírtak 20 másodpercet, mert tiltott helyen, 4 kilométerrel a cél előtt vett magához energiaszeletet. A Sky brit versenyzőjének azonban így is magabiztos az előnye összetettben, pillanatnyi gyengesége pedig csak emberibbé tette a doppinggal is vádolt sportolót. „Én is csak ember vagyok, bárkinek leeshet a vércukorszintje” – nyilatkozta Froome. (ns, velo)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?