Cíger 47 játékost nevezett

Pozsony.

Pozsony. Bár továbbra is tart a Handzuš-féle csoport bojkottja, Zdeno Cíger, a szlovák jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya 47 játékost nevezett bő keretébe a közelgő Német Kupára.

A szövetség elnökválasztásának új szabályok szerinti megismétlését követelő hokisok közül, akik a válogatott bojkottját hirdették meg, hárman engedtek Zdeno Cíger csábításának: Lukáš Cingeľ, Tomáš Marcinko és Roman Kukumberg. „Úgy éreztem, kötelességem mindenkit megszólítani, és közölni vele, hogy szeretném, ha szerepelne a válogatottban. Győzködni nem akartam őket, csak meghallgattam az álláspontjukat. Néhányan még fontolgatják a dolgot – magyarázta a szövetségi kapitány a tegnapi sajtótájékoztatón. – A keretbe nevezett játékosok is jó hokisok, vannak köztük érdekes nevek. Jó érzésem volt a velük való beszélgetés után, pozitív energia áradt belőlük, már várom, hogy együtt dolgozhassunk.”

A 47-es keretben tíz abszolút újonc van, de további tizennégy jégkorongozó sem szerepelt még tíznél többször a válogatottban. A pozsonyi Slovanból kilencen kaptak meghívót, mellettük a legismertebb nevek Marek Ďaloga (49-szeres válogatott), Milan Jurčina (63) és Marcel Haščák (59). Összehasonlításképp: a 47-es keretből heten voltak ott az idei vb-n.

„Szándékosan van sok fiatal a csapatban, rajtuk áll, hogyan fognak mutatkozni a keretszűkítésig. A Német Kupára való végső nevezésről később döntünk. A Bajnokok Ligája is komplikálja a helyzetünket, és a Slovan játékosaival is tervben van egy egyeztetés” – jegyezte meg Cíger.

Ami már biztos, az a szakmai stáb összetétele, amelyet Róbert Švehla, a válogatott főmenedzsere ismertetett. Cíger két asszisztense Miroslav Miklošovič és az U20-as válogatott edzője, Ernest Bokroš lesz. „Bevallom, voltak olyan jelöltjeink, akik nemet mondtak. Megszólítottam fiatalabb szakembereket, akik nem olyan rég fejezték be játékos-pályafutásukat, de már edzőként is van tapasztalatuk” – árulta el Cíger. „A kiválasztott szakemberek azonnal igent mondtak, Zdeno már nagyon régóta ismeri Miklošovičot, Bokroš pedig biztosítja majd a kontinuitást a fiatalokkal kapcsolatban” – tette hozzá Švehla.

A Német Kupára november 6–8. között kerül sor, a szlovákok a házigazda mellett az USA-val és Svájccal találkoznak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?