Az államfő a kormányfővel és más politikai vezetőkkel is találkozni kíván

pellegrini kp

Peter Pellegrini államfő Robert Fico (Smer) kormányfővel, majd fokozatosan más politikai vezetőkkel is találkozni kíván, hogy az aktuálpolitikai kérdésekről egyeztessenek – reagált a TASR-nek az államfő az ellenzéki pártok hétfői felszólításaira. Egyúttal hozzátette, hogy az ellenzéknek a bevett eszközöket kellene alkalmaznia ahelyett, hogy sajtótájékoztatókon intéz felhívásokat hozzá.

„Az ellenzéki pártoknak megvannak a hagyományos eszközeik arra, hogy éljenek a választóktól kapott felhatalmazásukkal. A sajtótájékoztatókon közzétett felhívások helyett a parlamenti, esetleg más állami intézmények ellenőrző mechanizmusait kellene használniuk” – közölte a TASR-rel az elnöki hivatal kommunikációs osztálya.

Az államfő leszögezte, kellőképpen követi a politikai történéseket, és a saját konkrét lépéseit mindig az emberek érdekeihez igazítja. „Nem a pártok érdekeihez” – tette hozzá. Azt is közölte, hogy a szóban forgó kérdésekről tárgyalni fog a kormányfővel, a miniszterekkel, a pártelnökökkel, beleértve az ellenzékieket is.

Az ellenzéki PS hétfőn felszólította az államfőt, hogy foglaljon állás azzal kapcsolatban, ami a kulturális közegben zajlik, az SaS pedig találkozót kért tőle. A kulturális intézményekben végrehajtott vezetőcserék mellett az SaS rámutatott az egészségügy helyzetére, és bírálta Boris Susko igazságügyi miniszter (Smer) döntését, aki felülvizsgálati eljárást indítványozott Dušan Kováčik volt különleges ügyész ügyében, és elrendelte a szabadlábra helyezését.

(tasr, pluska)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?