Cibulková sima győzelemmel nyitott

Párizs. Sima győzelemmel rajtolt Dominika Cibulková a francia nyílt bajnokságon, a szlovák teniszező 6:2, 6:2-re nyert a német Kerber ellen.

Iveta Benešová meglepte honfitársnőjét: Vaidišová nem hitte volna, hogy ilyen korán búcsúzikReuters-felvételCIBULKOVÁ (szlovák, 28.)– KERBER (német) 6:2, 6:2. A szlovák teniszező kezdettől fogva jelentős fölényben játszott, s mindössze 68 perc kellett neki a győzelemhez. „Idegesen kezdtem, de aztán belelendültem. Elismerem, nem volt túl színvonalas a mérkőzés, ám az a fontos, hogy simán vettem az első akadályt”– nyilatkozta Cibulková a találkozó után. A 19 esztendős pöstyéni lány a második körben a Sequer (vene?zuelai)–Osterloh (amerikai) találkozó győztesével játszik. Dominika tavaly a selejtezőből harcolta ki a főtáblára kerülést, s egészen a harmadik fordulóig jutott, ahol az orosz Kuznyecova állította meg.

A 15. helyen kiemelt, két éve elődöntős cseh Nicole Vaidišová számára ugyanakkor az első nap egyben az utolsó is volt az idei viadalon, ugyanis két szettben kikapott honfitársától, Iveta Benešovától, aki a selejtező második körében a magyar Arn Grétát búcsúztatta.

A háromszoros bajnok brazil Gustavo Kuerten a francia nyílt teniszbajnokság első fordulójában elszenvedett vereségével fejezte be pályafutását. A 31 éves sztár három szettben bukta el a francia Mathieu-vel szemben utolsó hivatalos mérkőzését. Korábbi bejelentése szerint ugyanis az idei Roland Garros volt a búcsúversenye, és a folytatásban felfedezőjének, Larri Passosnak a tenisziskolájában kíván dolgozni. „Én vagyok a világ legboldogabb embere. Ez volt az életem, a szerelmem, a hivatásom. Örülök, hogy ennyi ember előtt fejeztem be” – nyilatkozta franciául, könnyeivel küszködve a Gugának becézett klasszis. Kuerten – aki 1997-ben, 2000-ben és 2001-ben nyert Párizsban – 2000-ben 43 hétig vezette a világranglistát, 2002- es és 2004-es csípőműtéte azonban derékba törte a pályafutását.

ÉRDEKESEBB EREDMÉNYEK – női egyes, 1. forduló: Benešová (cseh)–Vaidišová (cseh, 15.) 7:6, 6:1; Šafařová (cseh)–Klösel (német) 6:1, 6:1 Wozniacki (dán, 30.)–Meusburger (osztrák) 6:0, 6:2; Jakimova (fehérorosz)–Hszie (tajvani) 6:7 (4-7), 7:5, 6:4.

Férfi egyes, 1. forduló: Mathieu (francia, 18.)–Kuerten (brazil) 6:3, 6:4, 6:2; Ivanovics (szerb, 2.)–Arvidsson (svéd) 6:2, 7:5; Djokovics (szerb, 3.)–Gre?mel?mayr (német) 4:6, 6:3, 7:5, 6:2; Blake (amerikai, 7.)–Schüttler (német) 6:4, 6:1, 7:6; Nalbandian (argentin, 6.)–Berlocq (argentin) 6:2, 6:4, 6:1.

A Hrbatý (szlovák)–Acasuso (argentin) mérkőzés lapzárta után ért véget. A 12. helyen kiemelt Szávay Ágnes első ellenfele a világranglistán 109. japán Morita Ajumi lesz, a párharcot ma 11 órától játsszák. (sita, m)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?