Cibulková kezd Moszkvában

<p>Dominika Cibulková és Anasztaszija Pavljucsenko összecsapásával kezdődik ma Moszkvában, közép-európai idő szerint 13 órakor az Oroszország–Szlovákia tenisz Fed-kupa-elődöntő. Az összecsapás esélyesei a házigazdák, de a szlovákok szeretnének történetük során másodszor bejutni a sorozat döntőjébe.</p>

SITA-JELENTÉS

Az orosz együttesből hiányzik a világranglista 2. helyén álló Marija Sarapova, de a Marija Kirilenko (13. a világranglistán), Anasztaszija Pavljucsenko (19.), Jekatyerina Makarova (egyesben 24., párosban 6.), Jelena Vesznyina (egyesben 29., párosban 7.) összeállítású gárda is favoritnak számít.

Az oroszok szerint a döntőbe jutásért három egyest kell majd megnyerniük, párosban kevesebb esélyt adnak a lányoknak. „Szlovákia nehéz ellenfél lesz, kiegyenlített a kerete, minden játékosa tapasztalt és kitartó. Nem lankadhat a figyelmünk” – nyilatkozta a tegnapi sorsoláson Samil Tarpiscsev, az oroszok kapitánya.

A szlovákok első számú játékosa, Dominika Cibulková érezte, hogy ő fogja kezdeni a mérkőzést: „Ahogy ott ültünk a lányokkal, szinte előre tudtam, hogy én kezdek majd. Remélem, győztes rajt lesz. A moszkvai salak kicsit más, mint amin Pozsonyban edzettünk, időbe telt, amíg megszoktam, mert eleinte csúszkáltam rajta. Pavljucsenko ellen kemény meccsre számítok, hiszen most remek formában van, megnyerte a monterrey-i tornát. Korábban többször volt már a társam párosban, nagyon szimpatikus lány, és jó partner is” – nyilatkozta a világranglista 15. helyén álló Cibulková.

A másik mai összecsapáson Daniela Hantuchová, a Heart Award legújabb díjazottja csap össze Marija Kirilenkóval. Hantuchová a szerbek elleni negyeddöntőn nyújtott teljesítményével érdemelte ki a „szívecskés” díjat, amelyet a csapatáért legjobban küzdő teniszezőnek adnak. „Sokra tartom ezt az elismerést, mivel a Fed-kupa egészen különleges sorozat – mondta Hantuchová, aki jövő kedden ünnepli 30. születésnapját. – Kirilenkóval szemben 5:2 az eddigi mérlegem, de a Fed-kupában ez nem mindig mérvadó. Ráadásul Marija rengeteget fejlődött, amióta legutóbb találkoztunk. Nekem megfelel, hogy nincs mit vesztenem. Sok múlik azon, hogy az ellenfelem milyen napot fog ki. Nekem persze azon kell lennem, hogy ne engedjem őt túl magabiztosan játszani.”

A szlovákok számára ez lesz az 50. mérkőzés a Fed-kupában, amelyben az oroszokkal eddig kétszer találkoztak. Mindkét alkalommal az oroszok győztek: 1999-ben Moszkvában 3:2-re – éppen ezen a meccsen mutatkozott be a sorozatban Daniela Hantuchová –, majd 2001 júliusában Pozsonyban is 3:2-re diadalmaskodtak.

A szlovákok eddig egyszer, 2002-ben nyerték meg a Fed-kupát, az oroszok négy győzelmet számlálnak (2004, 2005, 2007, 2008).

A másik elődöntőben az olaszok a címvédő cseheket fogadják, s bármi lesz is az eredmény, az biztos, hogy ennek az összecsapásnak a győztese játszhat majd hazai pályán a döntőben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?