Cibulková búcsúzott

Párizs |

<p>Nem sikerült bejutnia a legjobb négy közé Dominika Cibulkovának a francia nemzetközi teniszbajnokságon, miután 6:4, 6:1-re kikapott a hatodik helyen rangsorolt ausztrál Samantha Stosurtól.</p>

Így továbbra is a 2009-es elődöntő maradt a szlovák teniszező legjobb eredménye a Roland Garroson.

A 15. kiemelt Dominika Cibulková pozitív előjelekkel készülhetett a tegnapi negyeddöntőre: a második fordulótól kezdve olyan játékosokat vert meg (az amerikai Kinget, a spanyol Martinez-Sanchezt és a fehérorosz Azarenkát), akik ellen negatív a mérlege – csakúgy, mint az ausztrál Stosur ellen. A sorozat azonban megszakadt, Cibulková nem tudta megismételni a világelső elleni teljesítményét, és másodszor is a hatodik helyen kiemelt vetélytársa nyerte kettejük párharcát.

Az első szettben 2:1 után Stosur négy játékot nyert sorozatban, Cibulková mégsem tört meg: felzárkózott 4:5-re, ráadásul a tizedik játékban három bréklabdához jutott. A kínálkozó lehetőséggel azonban nem tudott élni, a nyugodtabbnak látszó, biztosabb ütéseket bemutató Stosuré lett a szett (4:6). A világranglistán 16. szlovák teniszező a második játszma elején is eljutott hasonló helyzetig: ismét hozzájutott három bréklabdához, és ismét nem sikerült elvennie ellenfele adogatását. Mint utóbb kiderült, ez volt az utolsó reális lehetősége a 23 éves Cibulkovának a fordításra. Stosur továbbra is magabiztosan játszott, és rögtön az első meccslabdát értékesítve megnyerte a találkozót (6:4, 6:1).

„El kell ismernem, hogy ellenfelem ma hihetetlenül játszott, az adogatása olyan volt, mint a férfiaké. Komolyan olyan érzésem volt, mintha férfivel játszanék, magamon kívül voltam emiatt – mondta el a pozsonyi teniszező a meccset követően. Tényleg, tényleg nagyon nehéz meccs volt, igazán kemény küzdelem. Stosur a fontos pillanatokban mindig nyerőket ütött, el tudta találni a vonalakat, minden az ő malmára hajtotta a vizet. Adogatásával a pálya szélére szorított, amivel nem tudtam mit kezdeni, gyakran az alapvonaltól három méterre kellett állnom. Csak abban bízhattam, hogy néha ő is hibázni fog, de ez most nem következett be.”

Cibulkovát a negyeddöntőért járó 155 ezer euró mellett az vigasztalhatja, hogy (a vetélytársak eredményétől függően) akár pályafutása legjobb világranglista-helyezése, a 11. pozíció is összejöhet számára a tornát követően. (SITA, TASR)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?