Cibákot ünnepelték

Liptószentmiklós. Tegnap ismét Szlovákiába látogatott a Stanley-kupa. A világ legismertebb jégkorongtrófeája egy napot töltött az országban, mivel a szlovák Martin Cibák is tagja volt a Stanley-kupában diadalmaskodó Tampa Bay Lightning csapatának.

Martin Cibák a cseh Pavel Kubinától (a trófeával) vette át a Stanley-kupátČTK-felvételA 24 éves játékos Liptószentmiklóson született és a helyi jégkorongklub a nevelőegyesülete, így érthető, hogy a 89 cm magas és 16 kg súlyú serleg a nap jelentős részét ebben a városban töltötte. Cibák reggel hatkor vette át játékostársától, a cseh Pavel Kubinától. „A szombat éjszaka nem volt túl egyszerű. Ostravában együtt ünnepeltem Pavellal, ő aztán tud mulatni... Vasárnap délelőtt a serleggel először családomhoz siettem. Ezután ellátogattunk egy hegyi legelőre. Most először fordult elő a Stanley-kupával, hogy juhtúrós galuskát ettek belőle.”

Nem sokkal később Cibák a liptói város víziparkjába érkezett, és nemes gesztusként 30 ezer koronát adományozott egy helyi gyermekotthon lakóinak. A 140 fős szervezőgárda természetesen nem feledkezett meg a rajongókról sem: kora délutánra a város főterére várták őket, ahol több ezer fős tömeg ünnepelte a játékost és láthatta a Stanley-kupát. A nap záróeseményeként a helyi téli stadionban gálamérkőzést rendeztek.

A serleg ma reggel visszatért Csehországba. A Tampa két cseh játékosa, a már említett Kubina, valamint Neckář Václav Klaus köztársasági elnökhöz hivatalosak. A kupa ezután Skandináviába, pontosabban Svédországba érkezik, mivel Fredrik Modin is a győztes gárda tagja.

Cibák a nagy ünneplés mellett terveiről is beszélt: „Az új idényre még nem sikerült megállapodnom a Tampával. A klub ugyan jelezte, hogy igényt tart rám, azonban még sok mindent tisztáznunk kell. Egy biztos, nehéz tárgyalások elé nézünk. Bonyolíthatja a dolgot: úgy tűnik, hogy az NHL rajtja a játékosok tervezett sztrájkja miatt arrébb tolódik. Amennyiben meg tudunk állapodni a szerződés feltételeiről, gyorsan kell találnom egy európai csapatot, amely a kényszerszünet idején alkalmazni tud. Konkrétumokról még nem tudok beszámolni, az viszont valószínű, hogy nem a szlovák Extraligában szerepelek majd.” (tasr, sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?