Čertík fejese három pontot ért

<p>Čertík góljával 1:0-ra legyőzte a gömöri együttes az öt ex-rimaszombati játékossal felálló, ex-rimaszombati edző vezette liptószentmiklósiakat.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

A liptószentmiklósiak az elmúlt szezonban éppen csak bentmaradtak, az új idényben azonban a bajnokság meglepetéscsapatának számítanak. Karol Praženica, aki egy éve még a rimaszombatiakat edzette, több kulcsemberét is a Tatranba csábította, így most ellenfélként látogatott Gömörbe Kurák, Jánošík, Válovčan és Kostúrik is. A liptóiak kezdőcsapatában még egy olyan futballista szerepelt, aki korábban Rimaszombatban is játszott, Peter Hoferica, a kispadon pedig ott ült a szintén ex-rimaszombati Miloslav Bréda kapus.

„Nem igazán törődtem ezzel” – mondta szűkszavúan a mérkőzés után Praženica, amikor arról kérdeztük, milyen érzés volt visszatérni korábbi állomáshelyére. A liptóiak trénerének nem nagyon volt kedve beszélgetni, csapata ugyanis 1:0-ra kikapott.

Holott az első félidőben végig a vendégek domináltak, több helyzetük is volt. A félidő elején Jánošík és Kubena lehetősége maradt ki, a 44. percben Kostúrik (aki tavaly ősszel még a rimaszombatiak legeredményesebb játékosa volt hét góllal) ziccerét fogta meg Prošovský.

Az ellentámadásból pedig megszületett a mérkőzés egyetlen gólja: Poremba passzolt ki a szélre Popovicshoz, a szerb játékos remekül adott be, Čertík pedig védhetetlen bombafejessel a felső sarokba talált – 1:0.

A gól sokkolta a liptóiakat, hiába kísérték el őket most is lelkes szurkolóik (a „Fanatikusok és Alkoholisták” csoport). A 60. percben mégis közel jártak az egyenlítéshez, előbb Válovčan csavart lövése súrolta a kapufát, majd a következő akció végén Jánošíknak csak be kellett volna pöckölnie a labdát a hálóba, ám olyan szerencsétlenül találta el, hogy a labda kifelé pörgött, s végül a rimaszombatiak felszabadítottak. „Mintha hazaadta volna! Ha ilyen helyzetekből sem rúgunk gólt, akkor nem nyerhetünk” – mérgelődött Praženica.

Geri Gergely viszont elégedett lehetett, csapata megőrizte az egygólos előnyt. „Az ellenfél nagyon beszorított minket a második félidőben, de a fiúk szívvel-lélekkel küzdöttek, és a szerencse is mellénk állt” – mondta a rimaszombatiak vezetőedzője, aki nem tartja különösebb előnynek, hogy jól ismerte az ellenfél játékosait, valamint az edző gondolkodásmódját is: „Ők is igyekeznek meglepni minket, ezzel számolni kell. Mi a saját teljesítményünkre figyeltünk.”

Mário Kurák (ősszel a rimaszombatiak második legeredményesebb játékosa volt hat góllal, és új állomáshelyén is már négy találatnál jár) nem csak a saját teljesítményére figyelt, rengeteget veszekedett a bíróval és egykori csapattársaival is, vérben forgó szemét látva sokan már tettlegességtől tartottak, de a liptóiak szélsője végül megnyugodott.

A legboldogabb a meccs után a gólszerző Jozef Čertík volt, aki másodszor volt eredményes ebben az idényben. „Nagyon fontos három pontot szereztünk – mondta lapunknak a rimaszombatiak csapatkapitánya. – Itthon jó eredményeket érünk el, bár természetesen a játékon még van mit javítani. Érdekes volt összemérni az erőnket az egykori csapattársakkal, de mi voltunk a sikeresebbek, így nagyon boldogok vagyunk!” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?