Cáfolták a vád állításait

ÖSSZEÁLLÍTÁSÚgy fest, óvadék ellenében mégis szabadlábon védekezhet Oscar Pistorius.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Úgy fest, óvadék ellenében mégis szabadlábon védekezhet Oscar Pistorius. A tegnapi, második bírósági meghallgatáson a paralimpikon védői domináltak: a barátnője, Reeva Steenkamp előre eltervezett meggyilkolásával vádolt dél-afrikai sportoló ügyvédei darabokra szedték a vádat erősítő nyomozó állításait, aki belezavarodott a keresztkérdésekbe.

Hilton Botha szerint ugyanis a pisztolytáska a pár ágyának azon az oldalán volt, ahol a nő feküdt, így Pistorius nehezen hihette, hogy a barátnője mellette alszik, miközben ő kiment a fürdőszobába és lőtt. A védelem viszont rámutatott: a nő fájó válla miatt a pár helyet cserélt éjszakára, nem úgy aludtak, ahogy szoktak.

Ráadásul a nyomozó helyszíneléskor akaratán kívül bizonyítékokat semmisíthetett meg, mert nem volt rajta cipővédő („nekem már nem jutott”), s azt sem tudta megfelelően alátámasztani, miért lenne megkérdőjelezhető a pár szerelme. Emellett a tanú a valósnál több lövést hallott, és Pistorius verzióját támasztja alá az is, hogy a ház egy része fel van állványozva, mert festik, így nem nehéz észrevétlenül bemászni – így jogosnak tűnhet, hogy a sportoló betörőt sejtett. Barátnője pedig azért zárhatta magára az ajtót a fürdőszobában (az áldozat húgyhólyagja üres volt, ami hajnali háromkor nem általános, tehát halála előtt nem sokkal vécén volt), mert hallotta, hogy Pistorius kiált, és betörő után kutat.

A házban talált teljesítményfokozó szteroidokról pedig azt állítja a védelem, hogy növényi alapú, nincs tiltólistán, és sok sportoló használja.

A nyomozó végül meggondolta magát az óvadék kérdésében (már nem állítja, hogy Pistorius elszökne, ha szabadlábon védekezhetne), de erről csak a ma folytatódó meghallgatáson születhet döntés. (index)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?