„Bye-bye, Millwall!”

<p>Budapest. Erre még az angolok sem számítottak. Arra, hogy a félelmetes millwalli szurkolók hangját elnyomja majd az Üllői úti kórus. S arra sem, hogy a Fradi &ndash; egy pazar félórával &ndash; már a szünetig eldönti a továbbjutás kérdését.</p>

„Harcra fel” – állt a ferencvárosi B-közép óriási transzparensén, és Lipcseiék ebben a szellemben futottak ki a pályára. Mert bár a meccset a Millwall kezdte (kissé késve, hiszen a „Mindent bele!” nem csak az angol himnuszt, hanem a kezdést jelző bírói sípszót is elnyomta), az eltiltott Kapic és a sérült Huszti nélkül felálló Fradi azonnal magához ragadta az kezdeményezést, és a 6. percben Rósa tette próbára Stack reflexeit.

Ami nem sikerült lábbal, sikerült fejjel: a 25. percben Vágner ívelése után Rósa bólintott: 1:0. Hat perc sem telt el, és Botis fejesével növelte előnyét a Fradi – bár úgy tűnt, a felső lécről a gólvonal elé vágódott a labda, a partjelző egyértelműen a kezdőkör felé mutatott: 2:0. A Millwall még fel sem ocsúdhatott, s Vágner gólja után már háromgólos volt a különbség.

Aligha volt ekkor boldogabb ember, mint a Fradi-szurkoló (zúgott is a „Bye-bye, Millwall!” és a régen hallott „Játszik a Fradi”), aki 3:0 után azt is megbocsátotta, hogy a továbbiakban a londoni meccs forgatókönyve következett: széttördelt, élvezhetetlen játék, felesleges kakaskodásokkal. Dennis Wise szépítő gólja után érthetetlenül visszahúzódott a Fradi, s az már – valljuk be – csakis az angol csatárok képzetlenségén múlt, hogy nem tették szorosabbá a meccset (Sweeney és McCammon is kapufát lőtt). Ami a lényeg: a Fradi nyert, s a két meccs alapján megérdemelten jutott a csoportkörbe, ahol az utolsó kalapból várhatja a keddi sorsolást.

Ára lesz a huhogásnak?

Sportszerűtlen záróakkordja volt a sportszerűtlen mérkőzésnek: a meccs után Szűcs Lajos mezt cserélt a Millwall középpályásával, Marvin Elliottal, aki azonban nem vitte magával az öltözőbe a magyar kapus mezét, hanem a földhöz vágta. Az UEFA vélhetően mégsem ezt a jelenetet, hanem a rasszista lelátói megnyilvánulásokat jegyezte fel a meccs kapcsán. A Fradi továbbjutása a hírek szerint félmilliárd forintos bevételt jelent majd (hiszen a csoportkör során újabb élcsapatok várhatók az Üllői útra), de a klubvezetés már most biztos lehet abban, hogy a befolyó összeg egy részét büntetésként vissza is fizethetik az UEFÁ-nak (legutóbb a Tirana elleni meccsen történteket 30 ezer eurós büntetéssel honorálta a szövetség).

Ferencváros–Millwall 3:1 (3:1)

Üllői út, 15 000 néző, játékvezető: Braamhaar (holland). Gólszerzők: Rósa D. (26.), Botis (32.), Vagner (40.), illetve Wise (45.).

FTC: Szűcs–Vukmir, Gyepes, Botis–Balog, Rósa D. (88. Sowunmi), Zováth, Tőzsér (63. Leandro)–Lipcsei, Vagner, Penksa (72. Kiss).

MILLWALL: Stack–Lawrence, Muscat, Ward, Livermore–Elliott (McCammon a szünetben), Wise, Simpson (62. Sweeney), Harris (70. Cogan)–Morris, Ifill.

Idegenben: 1:1. Továbbjutott a Ferencváros, 4:2-es összesítéssel.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?