Bundesliga - Szalaiék a BL-ben, Gulácsiék az EL-ben indulhatnak, kiesett a HSV

Gulácsi
Berlin |

Szalai Ádám csapata, a Hoffenheim a Bajnokok Ligája főtábláján, míg Gulácsi Péter együttese, a RB Leipzig az Európa Ligában indulhat a következő szezonban, miután mindkét csapat nyert a német labdarúgó-bajnokság szombati, utolsó fordulójában. A Hamburger SV - története során először - búcsúzik az élvonaltól.

A Hoffenheimben Szalai kezdőként kapott lehetőséget, s a 63. percben az ő góljával szerezte meg másodszor is a vezetést együttese. A Hoffenheim - mely sikerével megelőzte a Dortmundot és bronzérmes helyen zárt - tavaly a BL selejtezőjében próbálkozhatott, ott azonban alulmaradt a Liverpoollal szemben. Szalaiék a sorozat átalakítását követően szeptembertől a főtáblán kezdhetnek. A magyar csatár öt találattal zárta az idényt.

Gulácsi Péter is a kezdőcsapat tagja volt a Dárdai Pál irányította Hertha BSC elleni idegenbeli találkozón. A lipcseiek mindkét félidőt 3-1-re nyerték, ezzel megtartották hatodik, Európa Liga-selejtezős indulást jelentő helyüket. A Hertha súlyos vereségét követően a 10. helyen zárta az idényt.

Története során először búcsúzott a Bundesliga első osztályától a Hamburg: a kikötővárosiak úgy nyertek 2-1-re a Mönchengladbach elleni mérkőzésen, hogy a meccs a 92. percben szurkolói rendbontás miatt rövid időre félbeszakadt. Mivel a Wolfsburg is nyert hazai pályán a Köln ellen, a VfL szerezte meg az osztályozós helyet.

A bajnok Bayern München számára keserűen zárult az idény: Jupp Heynckes utolsó bajnokiján a kupadöntős bajor sztárcsapat saját közönsége előtt kapott ki 4-1-re a Stuttgarttól.
 

Bundesliga, 34. forduló:
Bayern München-VfB Stuttgart 1-4 (1-2)
Freiburg-Augsburg 2-0 (0-0)
Hamburger SV-Borussia Mönchengladbach 2-1 (1-1)
Hertha BSC-RB Leipzig 2-6 (1-3)
Hoffenheim-Borussia Dortmund 3-1 (1-0)
Bayer Leverkusen-Hannover 96 3-2 (2-0)
Mainz-Werder Bremen 1-2 (1-1)
Schalke 04-Eintracht Frankfurt 1-0 (1-0)
VfL Wolfsburg-1. FC Köln 4-1 (1-1)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?