Bukaresti remi: Šesták góllal tért vissza

<p>Döntetlennel debütált a szlovák futballválogatott kispadján Ján Kozák: Szlovákia barátságos meccsen 1:1-es remit ért el Romániában. Jól ment a játék a visszatérőknek is: Mucha több nagy helyzetet kivédett, Šesták gólt lőtt, s egyszer a kapufát is eltalálta. Mindezt azonban Szlovákiában nem láthattuk élőben.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A szlovák futballválogatott továbbra is nyeretlen idén, a bukaresti 1:1-es döntetlent azonban a szakértők és a szurkolók is pozitívan értékelték. Ján Kozák a kezdőcsapatban szerepeltette az elődei által mellőzött Stanislav Šestákot, aki igazolta is, hogy helye van az együttesben. Már a 2. percben eltalálta a kapufát, az 56. percben pedig ő rúgta a szlovákok egyenlítő gólját. „A mérkőzés előtt nagy volt a nyomás rajtam, de örülök, hogy bizonyítottam, hasznára lehetek a válogatottnak” – nyilatkozta a Bursaspor csatára, aki a 2010-es vb-selejtezősorozat gólkirálya volt, Michal Hipp és Stanislav Griga azonban érthetetlen módon (valószínűleg inkább személyes, mint szakmai okok miatt) sosem hívta meg a keretbe.

Jó teljesítményt nyújtott a kapus Ján Mucha is, aki tavaly szeptemberben saját maga mondta le a válogatottságot, mivel úgy érezte, nincs elég jó formában, hiszen klubcsapatában, az Evertonban nem kap lehetőséget. Mucha azóta sincs rendszeresen játékban – folyamatban van az átigazolása Szamarába, de mivel az orosz klub tartozik a szövetségnek, egyelőre nem szerződtethet új játékosokat, ezért Mucha az Everton B csapatával edz. Mindez azonban nem látszott rajta Bukarestben – legalábbis az összefoglalókba bekerült védései alapján. A meccset ugyanis Szlovákiában nem lehetett nézni.

A drukkerek a közösségi oldalakon a Szlovák Labdarúgó-szövetséget szidták, pedig annak semmi köze a kialakult helyzethez. „A találkozó közvetítési jogait egy német ügynökség szerezte meg a román szövetségtől, de az RTVS-t nem szólította meg konkrét ajánlattal. Igaz, hogy az RTVS kapott egy e-mailt a német ügynökség főnökétől, hogy érdekelnek-e minket a közvetítési jogok – magyarázta Marcel Merčiak, a szlovák közszolgálati televízió sportszerkesztőségének vezetője. – A közvetítési jogokat más érdeklődőknek a német ügynökség olyan összegért kínálta, amely jóval meghaladják az RTVS lehetőségeit.”

Mindez azonban nem vigasztalja Muchát, aki a mérkőzés utáni nyilatkozatában is kitért a problémára: „Mire megyünk a döntetlennel, ha otthon senki sem látta?! Nagyon szomorú vagyok, mert a barátaim és családtagjaim nagyon szerették volna nézni a meccset. Fantasztikusan játszottunk, az egész csapat kiváló teljesítményt nyújtott.”

A románok megingását a magyar sportsajtó nagy örömmel fogadta – Šesták és Jakubko helyzetei a román védelem sebezhetőségét is mutatják, a magyarok pedig szeptemberben sorsdöntő vb-selejtezőt játszanak Bukarestben. Az is növelheti az esélyeiket, hogy a szlovákok középpályása, Tomáš Kóňa szerint a románok a szünet után elfáradtak. „Az első félidő végén beszorítottak minket a kapu elé, de a második félidő felétől már nem bírtak. Nem olyan jó az erőnlétük” – mondta Kóňa.

Ján Kozák elégedett volt a bemutatkozásával. „Magasra tettük a lécet. Nem akarok kiemelni senkit, az egész csapat jó volt” – mondta az 59 éves tréner, aki saját bevallása szerint csak annyira izgult az összecsapás előtt, mint egy bajnoki mérkőzés előtt szokott.

A szlovákok legközelebb szeptember 6-án, Boszniában vb-selejtezőn lépnek pályára. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?