Bronzérmesek a juniorligában a dunaszerdahelyi teniszezők

tenisz
Dunaszerdahely |

Tovább lépeget a sikerek felé a dunaszerdahelyi MBTK teniszklub. Pellérdi Zoltán vezetőedző tájékoztatása szerint a 2018-as bajnoki évadban három csapatot indítottak a bajnokságban. A legjobban a lányok szerepeltek a junior liga nyugati csoportjában, bronzérmesek lettek, bár többre vágytak.

„A nyolccsapatos mezőnyben kieséses rendszerben kevés mérkőzést játszottunk, de mindegyiknek nagy tétje volt. Mivel több játékosunk utolsó éves juniorként szerepelt, fontosnak tartottuk, hogy az első két hely valamelyikére kerüljünk. Úgy véltük, a lányok megérdemelték volna az országos döntőt, mert harmadikok és negyedikek már voltak. Pöstyénben zajlott az elődöntő, nagyon kiegyenlített meccseken az egyénik után a hazai ellenfél vezetett 3:2-re. Csak úgy győzhettünk, ha mind a két párost megnyerjük. Az egyiken sima győzelem, a másikon két és fél óra után 10:8-as vereség a harmadik szettben. Utána már csak a bronzéremért léphettünk pályára, és 6:1-re vertük a nyitrai Slávia SPU-t” – pillantott vissza juniorligára Pellérdi Zoltán.

A junior lányok a női I. ligában (második vonal) is elindultak. „Nagy reményekkel vágtunk neki a küzdelmeknek, hiszen tavaly újoncként majdnem dobogósok lettünk. Azzal viszont nem számoltunk, hogy öt helyett csak négy egyénit lehet játszani. Három döntetlenünkből csak egyet nyertünk meg, mert 3:3-nál a játszmák vagy a játékok aránya dönt a győztesről, s ebben kétszer alulmaradtunk. A Magyarországról érkezett Juhász Lilla nem tudta pótolni Méri Esztert, aki Pöstyénbe ment extraligát játszani. És az is igaz, hogy erősödött a mezőny. Érdekesség, hogy több nyert meccsünk volt, mint tavaly, egyedüli csapatként megvertük a bajnok nagyszombatiakat, és több nyert összesített meccsünk volt, mint a második és harmadik helyezettnek, mégis csak ötödikek lettünk” – hangzott az értékelés.

Az idősebb diákok a nyugati terület csapatbajnokságában indultak, három nyert mérkőzéssel ötödikként végeztek. „A tavalyi csapatból négy fiú kézilabdára váltott, így helyettük kezdőkkel töltöttük fel a keretet. A fiúk becsülettel helytálltak. Sokat kell fejlődniük…” – értékelt a vezetőedző, aki azt is elárulta, hogy munkáját a fiúknál Klempa Zalán, a lányoknál Ivana Seresová segítette.

Érdekes

A fiúk ötödikek lettek az idősebb diákok között

NŐI I. LIGA 2018 – a dunszerdahelyi MBTK eredményei: MBTK–Lieskovský tenisový klub 3:3, AŠK Skalica–MBTK 1:5, TC Empire Trnava B–MBTK 3:3, MBTK–ŠK Repas Slovenská Lupča 6:0, TA Prešov–MBTK 5:1, MBTK–Kúpele Piešťany 3:3, ŠK ŠOG Nitra–MBTK 0:6.

Végeredmény:

1. TS Empire Trnava B 13, 2. TA Prešov 13, 3. Lieskovský TK 12, 4. Kúpele Piešťany 11, 5. MBTK Dunajská Streda 11, 6. Slovenská Lupča 9, 7. Skalica 8, 8. ŠOG Nitra 7.

 

LÁNYOK JUNIOR LIGÁJA, NYUGAT – a dunaszerdahelyi MBTK eredményei – 1. forduló: Topoľčany–MBTK 2:5, 2. forduló: Piešťany–MBTK 4:3, 3. forduló: MBTK–Slávia SPU Nitra 6:1.

Bronzérmes a dunaszerdahelyi csapat.

 

IDŐSEBB DIÁKFIÚK TERÜLETI CSAPATBAJNOKSÁGA, NYUGAT – a dunaszerdahelyi MBTK eredményei: MBTK–TC Veľké Kostoľany 5:1, TC Nové Zámky–MBTK 5:1, MBTK–Červeník 0:6, TK Spartak Komárno–MBTK 3:3, MBTK–Veľké Úľany 6:0, TK Slavia SPU Nitra–MBTK 3:3, MBTK–TK Ratufa Levice 4:2.

A dunaszerdahelyi csapat ötödik lett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?