Bronzérmes magyar nők

Budapest. Bronzérmet szerzett a Vörös Zsuzsanna, Tóth Adrienn, Máthé Vivien összeállítású magyar csapat az öttusa-világbajnokság hagyományos női versenyében. Egyéniben Gyenesei Leila bravúros teljesítménnyel hatodik lett.

Megvédte világbajnoki címét a francia Amélie CazéReuters-felvétel Győzött – és ezzel megvédte címét – a francia Amélie Cazé, másodikként futott a célba az egyiptomi Aja Medani, harmadikként pedig a brit Katie Livingston. Mivel a vb-n az első három helyezett szerezhetett kvótát, és a dobogósok már korábban kiharcolták az olimpiai részvétel jogát, ezúttal automatikusan nem került új versenyző a pekingi mezőnybe. Azt a most záruló világranglistáról töltik fel.

Tegnap a negyedik helyen végzett a Horváth Viktor, Marosi Ádám, Balogh Gábor összeállítású csapat a vb hagyományos férfi versenyében. A futás előtt a címvédő Horváth a második helyen állt, de kiújult a selejtezős vívás során, pénteken elszenvedett sérülése – jobb vádlijában izomrost-szakadás –, így az első méterek után gyakorlatilag bicegve kocogott, majd féltávnál a komolyabb bajt megelőzendő Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány lehívta őt a pályáról. Ezzel elúszott az ő éremszerzése, akárcsak a zárószám előtt ugyancsak második csapaté. Az oroszok és az ukránok mellett ugyanis a fehéroroszok is a hazaiak elé kerültek, noha nekik egy versenyzőjük csak a selejtezős eredményével szerepelt. Összességében a fehéroroszok így is többet gyűjtöttek, mint a magyarok.

Egyéniben az orosz Ilja Frolov győzött, második lett a cseh David Svoboda, s harmadikként zárt a fehérorosz Jahor Lapo. Legjobb magyarként Fülep Sándor hetedik lett. Marosi a 19., Balogh a 23., Horváth pedig a 36. helyen végzett. (mti)

VB-KRÓNIKA

Nők, egyéni: 1. Cazé (francia) 5616; 2. Medani (egyiptomi) 5596; 3. Livingston (brit) 5588; ... 6. Gyenesei 5504; ...12. Tóth A. 5416 ... 17. Vörös 5368; ... 25. Máthé 5268 (magyarok). Csapatban: 1. Lengyelország 16 168; 2. Nagy-Britannia 16 060; 3. Magyarország (Vörös, Tóth A., Máthé) 16 052.

Férfi egyéni: Frolov (orosz) 5796; 2. Svoboda (cseh) 5652; 3. Lapo (fehérorosz) 5612; ... 7. Fülep 5512; ... 19. Marosi 5404; ... 23. Balogh G. 5344; ... 36. Horváth V. 4512. Csapatban: 1. Oroszország 16 596; 2. Ukrajna 16 100; 3. Fehéroroszország 15 340; 4. Magyarország (Horváth, Marosi, Balogh) 15 260.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?