Bronzérmes a szlovákiai kajak négyes

Vlčekék
Minszk |

A Samuel Baláž, Vlček Erik, Zalka Csaba, Botek Ádám összeállítású kajak négyes bronzérmet nyert 500 méteren az Európai Játékok csütörtöki versenynapján.

Vlčekék óriási szélben versenyeztek Minszkben. Féltávnál még ötödikek voltak, de végül legyűrték a portugál és az olasz egységet, és a remekül finiselő oroszok, valamint a németek mögött harmadikként értek célba.

„Megéreztem, hogy előző nap is versenyeztem K2 1000-en (Gelle Péterrel ötödikek lettek), de így is jól ment. Nagyon örülök az éremnek” – nyilatkozta Botek.

Zalka szerint ennyire rossz időjárási körülményekben még nem versenyzett. „A nagy hullámok jól meg tudják zavarni a négyes egységeket, de nagyon jól megbirkóztunk vele” – mondta Zalka.

A kvartett korelnöke, a 37 éves Vlček nagyon boldog volt, hogy egy újabb világverseny érmével bővült eddigi pazar, 24 medált számláló gyűjteménye. „Óriási értéke van számomra a mostani helyezésnek ebből a szempontból. Négy éve Bakuban a negyedik hellyel éppen, hogy lecsúsztam az éremről, és akkor azt éreztem, nem lesz már lehetőségem a javításra – jegyezte meg Vlček. – Tudtam, hogy a mostani összeállításban a legerősebb a négyes, ez most bebizonyosodott.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?