Sport

Bronz után nemzetközi tervek 
a vágsellyei férfikéziseknél

Európai kupaindulással számolnak a vágsellyei férfi-kézilabdaklubban a következő idényben, és a mostani bronzéremnek is örülnek. Szezonértékelő és előretekintés a HKM alelnökével, Szalay Péterrel.
Orosky Tamás

2019. május 30. 20:30

Fodorean büntetője az érsekújváriak elleni mérkőzésen (Fotó: Facebook)

2016 után ismét a harmadik helyen zárta a férfi-kézilabdaextraligát a vágsellyei csapat. A bronzszérián viszonylag egyértelműen diadalmaskodtak 3:0-ra (33:24, 36:31, 30:24) az érsekújváriak felett.

„Örülünk annak, hogy a lehető legrövidebb időn belül megnyertük a sorozatot. A srácoknak is az a véleménye, hogy sokkal jobb így zárni a szezont, mint másodikként, vesztes meccsek után. Nagyon jó hangulat volt az idényzárón” – mondta lapunknak Szalay, aki szerint az döntött a javukra, hogy jobb teljesítményt nyújtottak a mérkőzések első felében.

Nagyban kivetítve a 2018/19-es évadot is így, jól és eredményesen kezdte a HKM csapata, majd a Szlovák Kupa környékén következett egy kisebb megtorpanás. „A januári felkészülési tornán újra megindult a szekér, a hajrában viszont sérülések hátráltattak minket” – jegyezte meg Szalay.

S hogy kik voltak a 35 meccsre (23 győzelem, 3 döntetlen és 9 vereség) nyúló extraligás idény legjobbjai Vágsellyén? „A két beállós, Peter Dudáš és Andrej Petro végig nagyon magas színvonalon óvták a kapunkat, amelyben Michal Konečný kapus is folyamatosan átlagon felül teljesített. Nagyon sikeres idényt tudhat maga mögött ukrán légiósunk, Mikola Melnik is, aki csak a bronzszéria három meccsén 18-szor volt eredményes” – részletezte Szalay. 

Ellenkező előjellel egy másik légióst említett lapunknak a mátyusföldiek tisztségviselője: „Rares-Marian Fodoreantól picit többet vártunk, az ő paramétereivel nagyobb dolgokra lehetne képes. Talán a rájátszás utolsó három találkozóján nyújtotta azt, amire hosszú távon megvan a potenciálja.”

A román átlövő már biztosan távozik Vágsellyéről és Eperjesen folytatja. A nyári időszakban további változások is várhatók, de a csapat gerince vélhetően együtt marad.

„Feltételezzük, hogy újra részt tudunk venni a Challenge-kupában. Két évvel ezelőtt nagyon jó tapasztalatokat szereztünk, koszovói, svájci és holland ellenféllel is találkoztunk. Közelebbit a nyár folyamán fogunk megtudni, addig viszont nagy erőkkel készülünk a két júniusi válogatott selejtezőre, a női szlovák– svédre és a férfi szlovák–magyarra. Nagyon várom, hogy újra találkozzam két jó barátommal, Csoknyai Norbival és Dragan Maticcsal, a magyar válogatott szövetségi kapitányaival” – tette hozzá Szalay.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Forróság lesz a hétvégén

Pert nyert az állam a Pentával szemben

Az EL soha nem érhet véget

Pozsonyi Pride kilencedszer

Hatvanegy ember lett rosszul a hőség miatt csütörtökön

Tragikus baleset: leesett a tetőről és szörnyethalt egy férfi Nagymihályban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?