Bravúros szlovák feltámadás

<p>Közel hat év után nyert a szlovák hokiválogatott Prágában a csehek ellen (3:2), ez volt a vendégek jubileumi 500. mérkőzése. Bravúrnak számít, hogy kétgólos hátrányból fordított a Vůjtek-legénység. Ma (19.00) Pozsonyban ismét találkozik a május 3-án kezdődő világbajnokságra készülő két együttes.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Megilletődötten kezdtek a szlovákok, ezt ki is használták a csehek, a 24. percben már 2:0-ra vezettek. A vendégek csak Staňa kapusnak köszönhették, hogy nem húztak el jobban a hazaiak. Ján Sýkora parádés találata hozta meg a fordulatot, a besztercebányai csatár a botjára emelte a korongot, és a kaput megkerülve emelt a felső sarokba. Ez volt a 22 éves támadó első találata a válogatottban, amelynél lemásolta a finn Granlund 2011-es pozsonyi vb-n szerzett pazar gólját.

„Az első harmad után felemeltem a hangom, és beolvastam a játékosoknak. Nem értettem, hogy miért hokiznak olyan bátortalanul. Úgy tűnik, segített a fejmosás, mert a meccs közepétől egyértelműen feljavultunk” – mondta Vladimír Vůjtek, a szlovák csapat cseh szövetségi kapitánya.

Jozef Stümpel győzelemmel ünnepelte századik válogatottságát, a negyvenéves nyitrai csatár a 22. szlovák százados.

Miroslav Šatan öt és fél hónapos kényszerpihenő után csapatkapitányként tért vissza. „A sérülés miatti hosszú kihagyás után úgy érzem, nem játszottam rosszul. Bevallom, azt hittem, hogy nagyobb problémáim lesznek – nyilatkozta Šatan, aki megdicsérte tehetséges csatártársát, Sýkorát. – Kell egy ilyen pimasz fiatal támadó a csapatba. Szemtelenül megleckéztette a cseh védőket, és pazar gólt ütött. A vb-felkészülés hajrájában nagyon jól jött ez a győzelem.”

Ma este Pozsonyban ismét találkozik a két csapat, Vladimír Vůjtek több változást tervez az együttesben. Jaroslav Janus lesz a kapus, rajta kívül Marko Daňo, Andrej Šťastný, Milan Jurčina, valamint a kassai Marcel Haščák is szóhoz jut. „Ismét négy csatársort fogok szerepeltetni. A világbajnokságon minden mérkőzést végig kell hajtani, ez három támadóformációval lehetetlen lenne” – szögezte le Vůjtek. (TASR, sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?