Bravúros komáromi győzelem az éllovas kassaiak ellen

Komárom |

<p>A férfi-röplabdaextraliga alapszakaszának 6. fordulójában a komáromiak a hétvégén meglepően, de megérdemelten sima 3:0-s győzelmet arattak az eddig veretlen, éllovas Košice ellen.</p>

A Duna-parti csapat eddigi 5 mérkőzéséből négyen győzött.

A kassaiak elleni mérkőzés pozitív tapasztalata, hogy a csapatok már az első szettben sem csak tapogatóztak, hanem az első perctől az utolsóig teljes erőbedobással küzdöttek, és a játék minden jellegzetességét és szépségét – gyorsaság, pontosság, ötletesség – bemutatták. A komáromiak általában 3-5 ponttal vezettek (8:5, 14:10, 19:15, 25:19), kétszer volt döntetlen az állás (8:8, 10:10). A hazaiak támadásban és védekezésben is felülmúlták a kassaiakat.

Az 1:0-s vezetés után nőtt a komáromiak önbizalma, erősödtek, szinte támadássá váltak szerváik. A gyors lefolyású második szettben a pontkülönbség a két csapat között elérte a 10 pontot, s ezzel a különbséggel is fejezték be a játszmát a komáromiak 25:15-tel – 2:0.

A harmadik, utolsó szett hozott még izgalmakat, látszott, hogy a jól felkészült keletiek nem adták fel a biztos komáromi vezetés után sem, és jó játékkal a tizedik pontjukig vezettek (6:3, 9:5, 10:9), különösen Jakubov támadásszerű szervái és alig védhető leütései okoztak gondot a komáromi térfélen. Ezután a hazaiak percei következtek. Fokozatosan növelték előnyüket, főképp Ilics és Stefanovics szervái következtében, és 24:20-nál szett- és meccslabdát értek el. Végül csak a harmadikat tudták értékesíteni, a szettet 25:22-re, a meccset pedig 3:0-ra nyerték.

A hálás szurkolótábor hosszan tartó vastapssal fejezte ki elégedettségét. Daniel Oravec vezetőedző arcán is megjelent a felszabadult mosoly, tüstént megdicsérte a fiúkat a jó hangulatú meccs után: „A fiúk felelősségteljesen játszottak, korszerű, minőségi röplabdát produkáltak mindnyájunk örömére. A játék minden elemében jobbak voltunk ellenfelünknél. A harmadik szett elején egy picit kiengedtünk, de utána úgy folytattuk, ahogy az első két szettben. Jó és élvezetes csapatmunka volt.”

Jóba Mihály

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?