Botrányelkerülő lépés

Salt Lake City. A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség új rendszert vezet be a pontozásban, hogy a jövőben ne ismétlődhessen meg a Salt Lake City-i olimpia párosversenyének eredményhirdetése körül kipattant botrány. Ezt Ottavio Cinquanta, az ISU elnöke jelentette be.

Salt Lake City. A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség új rendszert vezet be a pontozásban, hogy a jövőben ne ismétlődhessen meg a Salt Lake City-i olimpia párosversenyének eredményhirdetése körül kipattant botrány. Ezt Ottavio Cinquanta, az ISU elnöke jelentette be. A tervezet szerint az eddigi 9 helyett 14 bíró értékelné a látottakat, de csak 7 pontjai számítanának bele az összesítésbe. A viadal során a zsűri tagjai közül senki nem tudná, hogy az ő ítéletét éppen akkor figyelembe veszik-e.

A maximálisnak számító 6,0 pontos rendszert is megváltoztatják: ehelyett összeadják az aktuális versenyző gyakorlatában található technikai elemekre vonatkozó értékeket, s hiba esetén, egy gomb megnyomásával csökkentik ezt. A végeredmény – hasonlóan a tornában alkalmazott 10 pontos szisztémához – ezután alakul ki. Cinquanta hozzátette: elképzelhető, hogy már a júniusi kongresszuson döntés születik a változásról. Az egy héttel ezelőtti viadalon az orosz Anton Sziharulidze, Jelena Berezsnaja páros szerezte meg az aranyérmet a kanadai Jamie Sale, David Pelletier kettős előtt. A vizsgálatok azonban később kiderítették, hogy bírói csalás történt, s így a Nemzetközi Olimpiai Bizottság pénteken úgy határozott: a második helyezett duót is megilleti az aranyérem.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?