Bősön hetedszer zajlik futófesztivál

futas
Bős |

Szombaton a hetedik felvonással folytatódik a külföldön is népszerű bősi futófesztiválok sorozata. Az agilis Bősi Futóklub szervezésében zajló rendezvény műsorában idén több változást is tapasztaltunk.

„A verseny helyett a VII. Bősi Futófesztiválon a futás, a kocogás, a rendszeres testmozgás népszerűsítésére, ezen belül is a legifjabbak aktivizálására összpontosítottunk. A legapróbbak (5 éves korig) 100, a 6–9 évesek 200, a 10–15 esztendősek pedig 500 méteren próbálhatják ki magukat. Egyébként a gyermekfutamok 10 órakor rajtolnak el. A felnőttek erőnlétük, felkészültségük függvényében annyiszor futhatnak az Amade parkban kijelölt 2 kilométeres körpályán, ahányszor jólesik nekik. Tehetik ezt reggel héttől este hét óráig. Annyi biztos, hogy sokan leszünk. Az előnevezések során 88-an jelentkeztek. Nevezni azonban a futófesztivál napján a helyszínen is lehet. A nevezési díj 7 euró, gyermekek esetében a nevezés ingyenes. Mindenkit üdítővel, virslivel, pogácsával, rétessel várunk. A résztvevőknek célba futás után egyedi öntvény-érmet adunk, a rajtszámukat is megtarthatják. A futók között napközben véletlenszerűen serlegeket sorsolunk ki” – tájékoztatott a részletekről Király Mátyás, a Bősi Futóklub elnöke. Megtudtuk, a vendéglátók csapata állandóan mozgásban lesz, ugyanis két-három klubtag, egymást váltva reggeltől estig rója a köröket az erdei útvonalon. „Vállaltuk a kihívást, szeretnénk példát mutatni. Annak ellenére, hogy nem versenyt szerveztünk, egy esetben kivételt tettünk. Ugyanis 11.00 órakor rajtol el az egyetlen versenyszám, az úgynevezett villámkör, melynek férfi és női győztesét díjazzuk. Természetesen mindenkit szeretettel várunk” – invitálta a mozgás szerelmeseit rendezvényükre a főszervező Király Mátyás. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?