Bősi nyárbúcsúztató futócipőben

futás
Bős |

Szombaton megdőlhet a részvételi csúcs a Duna-parti városban, ugyanis hétfőn, az előnevezés lezárása után 190 jelentkező neve került a IX. Bősi futás rajtlistájára.

„Nevezni korlátozott létszámban még a versenyközpontban, a helyi Amadé László Alapiskolánál lehet. Ugyanitt található a rajthelyszín, de a célba futásra is itt kerül sor. Természetesen Szlovákiából lesznek a legtöbben, de Magyarorzágról, Csehországból és Romániából is várunk futókat, kocogókat. Ezúttal is a rendszeres testmozgás népszerűsítésére, ezen belül is a legifjabbak aktivizálására összpontosítunk. A legapróbbak (5 éves korig) 100, a 6–9 évesek 500 méteren, a 10–15 esztendősök pedig 1 kilométeren próbálhatják ki magukat. A gyermekfutamok 9 órakor rajtolnak el. Az 5 km rajtjára 10.15-kor, a 10 kilométerére pedig fél 11-kor kerül sor. A mozgássérültek az 5 km-es versenyen indulnak. A versenyzők bemelegítésén Rákóczi Ramóna müködik közre. Versenyünk időjárásfüggő. Ha szombatig kiadós esőzés váltaná fel a rekkenő hőséget, akkor az 5 kilométeres verseny eredeti útvonala helyett egy másikat jelölünk ki. Ami pedig az útvonal felületét illeti, szakaszonként aszfalt, beton, erdei földút, köves határút váltja egymást” – avatott be a részletekbe a főszervező Király Mátyás, a Bősi Futóklub agilis elnöke.

Megtudtuk, a futóklubot csupán néhányan képviselik az erőpróbán, a tagok zöme ugyanis szervezőként tüsténkedik.

„A résztvevők a frissítőállomásokon pótolhaják a folyadékveszteséget. Célba érés után egyedi öntvényérmet adunk, a rajtszámukat is megtarthatják a versenyzők. Az abszolút győzteseket különdíjjal jutalmazzuk. A 10 km-es táv első helyezettjét városunk polgármesterének, az 5 km-es táv leggyorsabb versenyzőjét pedig futóklubunk kupájával jutalmazzuk. A versenytávok korosztályonkénti, nemenkénti dobogós helyezettjei serleggel távoznak a megmérettetésről. Mindenkit üdítővel, frissítővel várunk. Egy nívós verseny szolgáltatásai között kiemelt szerepe van a chipes időmérésnek. Így lesz ez nálunk is. Az apróságokat légvárral, csúszdával várjuk, a futónapot virsliparti zárja. Egy meglepetéssel is szolgálunk. A holló helyett új kabalafigurával fotózkodhatnak rendezvényünkön. Természetesen mindenkit szeretettel várunk” – invitálta a mozgás szerelmeseit a csallóköziek hagyományos nyár végi erőpróbájára Király Mátyás.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?