Bősi csapatelsőség

<p>Bős/Dunaszerdahely. Házigazdaként megismételték tavalyi elsőségüket a bősiek Csallóköz Nagydíján, ami a népes és erős mezőnyre való tekintettel nagy sikernek számít.</p>

ÁGH ISTVÁN

A dunaszerdahelyi városi sportcsarnokban kötöttfogásban lebonyolított hagyományos nemzetközi torna újabb felvonásán Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Moldávia, Románia, Szerbia, Ukrajna és Szlovákia 27 egyesületének 152 versenyzője mérte össze tudását. Mivel Magyarországon az elmúlt hét végén csapatbajnokságot rendeztek, ezért a déli szomszédainkat képviselő egyesületek nem a legerősebb összeállításban álltak csatasorba. Ennek ellenére a színvonalra nem lehetett panasz, hiszen világversenyek érmes helyezettjei, köztük Lévai Zoltán, aki Szlovákia színeiben idén nyáron Zágrábban világbajnoki bronzérmet szerzett, is megvillantották tudásukat a viadalon.

„A mieink közül öten kerültek a dobogó legfelső fokára. Mezej József, Szeif Lukáš, Szelle Gábor és Horváth Denis teljesítette az elvárásokat. Ágh Attila a fináléban szoros meccsen kapott ki ukrán ellenfelétől. Csibri János pedig a végére elfáradt. Bár Rohály József ezúttal egy súlycsoporttal feljebb indult, teljesítményével csalódást keltett. Két vereséggel az ötödik helyen zárt. Lányversenyzőnk, Kyparissi Vasiliki karnyújtásnyira volt az aranyéremtől, a döntőben már 10:2-re vezetett, de mivel nem összpontosított megfelelően, elvesztette a párharcot. A többiek is igyekeztek, összesen nyolcvanhárom pontot gyűjtöttünk be, ennek köszönhetően a csapatversenyben két ukrán klubot megelőzve megvédtük tavalyi elsőségünket” – értékelte védenceik helytállását Meton Krisztián, a bősi Russel birkózóklub elnök-főedzője.

A fiatalabb diákok 40 kilós súlycsoportjában Vág-parti egyeduralmat tapasztaltunk. „A Kürthy fivérek kibérelték a dobogót. A hármas ikrek háziversenyéből ezúttal Adrián került ki győztesen. Tegyük hozzá: mi a szabadfogásra szakosodtunk” – tájékoztatott a tehetségek újabb emlékezetes testvérháborújáról Gőgh Mihály, a gútai birkózóklub elnöke.

„Ahogy ez már a szlovákiai versenyeken lenni szokott, a birkózótanodánkban nevelkedett, immár a dorogiak erőssége, Érsek Róbert ezúttal is klubunkat képviselte. A magyar kadett válogatott tagja győzelmével igazolta, hogy jó úton halad a csúcsok felé vezető úton” – büszkélkedett egykori tanítványa remeklésével Gaál János, a naszvadi birkózóklub elnöke.

„Mi öt versenyzőt indítottunk, közülük Bári, Hulman és Socha ezüstéremmel gyarapította gyűjteményét” – ecsetelte övéi eredményességét Kúr Károly, a komáromi Spartacus birkózóklub elnöke.

A további dél-szlovákiai klubok tehetségei sem vallottak szégyent, marcelházai, madari és somorjai birkózók is dobogóra kerültek súlycsoportjukban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?