Borbélynak segített a harisnya

Zsolna. Jó meccset látott a közel háromezer fagyoskodó néző Zsolnán. Annak ellenére, hogy a vezetést a hazai csapat szerezte meg, a meccs végén a vendég ligetiek voltak elégedetebbek.
A címvédő zsolnaiak négy új játékost avattak a kezdőcsapatban, és azonnal le is rohanták ellenfelüket.

Zsolna. Jó meccset látott a közel háromezer fagyoskodó néző Zsolnán. Annak ellenére, hogy a vezetést a hazai csapat szerezte meg, a meccs végén a vendég ligetiek voltak elégedetebbek.

A címvédő zsolnaiak négy új játékost avattak a kezdőcsapatban, és azonnal le is rohanták ellenfelüket. Az első félidő változatos, jó iramú játékot hozott, az egyik oldalon Fabuš és Ďurica, a másikon Suchánek, Šoltis és Tchuř iratkozhatott volna fel a góllövőlistára. A 48. percben aztán Fabuš értékesítette Zabavnik beadását, s tíz perccel később ugyanő tovább növelhette volna a hazai előnyt, ha jobban összpontosít a befejezésnél. A könynyelműsködés azonban megbosszulta magát, és újabb zsolnai gól helyett Trabalík halászhatta ki a labdát a kapuból: Anton Šoltis a 67. percben a tizenhatoson túlról leadott pazar lövéssel egyenlített. A zsolnaiak az utolsó negyed órában emberelőnyben futballoztak, miután a játékvezető kiállította a fekvő Zabavnikra taposó Miroslav Kozákot.

,,Az 1:1 jó eredmény a bajnok otthonában” – mondta a találkozó után Borbély Balázs, az Artmedia középhátvédje. Zsolnán sokáig kérdéses volt, hogy a zord, télies időjárás miatt nem halasztják-e el a meccset. ,,Meglepődtem az aránylag jó talajú pályát látva. Bár az is igaz, hogy a széleken jég volt” – folytatta Balázs, aki szerint a hideg kibírható volt. ,,Segített a harisnya” – mondta a hátvéd. A villanyfényes meccs kemény, férfias küzdelmet hozott, egyik csapat sem ismert elveszett labdát. ,,Kemény volt ugyan a találkozó, de korrekt küzdelem folyt a pályán” – jellemezte a találkozót Balázs, aki a legjobbak közé tartozott. Az Artmedia célja az európai kupaporondra való kijutás. Téma-e a csapaton belül a bajnoki cím? „Nem beszélünk konkrét helyezésről. Ősszel európai kupát akarunk játszani. Majd meglátjuk, hogy UEFA Kupa lesz, vagy esetleg a Bajnokok Ligája. Nagyon messze van még a bajnokság vége” – fejezte be Balázs, aki a meccsek után nagyon nehezen alszik el, gondolatban többször visszaidézi a lejátszott meccset...

Gólszerzők: Fabuš (48.), ill. Šoltis (68.). Játékvezető: Cichý, 2500 néző. Kiállítva: Miroslav Kozák (75., Petržalka). ŽILINA: Trabalík–Zabavník, Vomáčka, Doležaj, Aderaldo–Štrba (81. P. Straka)– Barčík, M. Ďurica, Minarčík (75. Kosmeľ)–Fabuš, Gottwald. PETR-ŽALKA: Čobej–Burák, Borbély, Maixner, J. Ďurica–Suchánek, Zárecký, Šoltis, Tchuř (85. Mikulič)–Krejčí, Mir. Kozák. (sita, at)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?