Bolt bevonult a történelembe

London |

<p>A 100 méter után a 200 méteres síkfutás döntőjét is Usain Bolt nyerte a londoni olimpián, ezzel bevonult a történelembe – korábban egy atléta sem tudta két egymást követő játékokon mindkét sprintszámot megnyerni.</p>

A jamaicai futózseni 19,32 másodperces idővel nyert (a világcsúcs 19,19), az utolsó húsz méterig úgy tűnt, akár világcsúcsot is dönthet. Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke azonban azt mondta: „Bolt egyelőre nem legenda, hiszen a pályafutása még folytatódik. Viszont ő a világ egyik legnagyobb sportikonja.”

Eton Dorney-ban tegnap rendezték a 200 méteres kajakkenu versenyek elő- és középfutamait. Az Európa-bajnok Douchev-Janics Natasa hengerelt női K1-ben, és a férfi K1ben induló Dudás Miklós is bejutott a ma délelőtti döntőbe.

A birkózó Hatos Gábor elődöntős volt a 74 kilogrammosok között szabadfogásban, ám ott kikapott iráni ellenfelétől. A bronzmeccsre lapzárta után került sor.

A magyar női vízilabda-válogatott végül a negyedik helyen végzett, miután a bronzmeccsen 13:11-re kikapott Ausztráliától. A magyar lányok pimasz góllal az utolsó másodpercben egyenlítettek, de a hosszabbításban már csak két gól esett, és azt az ausztrálok dobták.

A magyar férfi kézilabda-válogatott drámai mérkőzésen 27:26-ra kikapott a svédektől, így a Mocsai-legénység „csak” a bronzéremért játszhat – a franciákkal vagy a horvátokkal.

(A cikk az Új Szó szombati nyomtatott kiadásában jelent meg.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?