Bojkottálnák a szocsi szkeleton-vb-t az amerikaiak

Denver |

<p>Bojkottálnák a februári, Szocsiban sorra kerülő szkeleton-világbajnokságot az amerikai versenyzők, hogy így tiltakozzanak az oroszországi doppingbotrány és annak kezelése ellen.</p>

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) tárta fel, hogy a 2014-es szocsi téli olimpián szerepelt orosz sportolók doppingolását államilag segítették. Az amerikai szkeletonosok szerint az ügyet nem kezelték megfelelően, és helytelenítik, hogy Szocsi vb-nek adjon otthont. Egyhangúlag arra szavaztak, hogy távol maradnak a versenytől, ha nem veszik el a rendezés jogát az oroszoktól. A vb amúgy a 2018-as pjongcsangi téli ötkarikás játékokra is rangsorol.

Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága jelezte: nem támogatja a bojkottot, azonban tiszteletben tartja a versenyzők azon jogát, hogy eldöntsék: akarnak-e indulni vagy sem a február 13-26-i vb-n.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?