Bohém Bohemians

Mi történt a hétvégén? A hétvégén, kedves olvasók, rettenetes dolog történt. „A jövő véget ért!”, hirdette címoldalán a magyar sportnapilap. Márpedig ha ez így van (s ez egyszer tényleg így van), akkor az bizony cudar helyzet, s nem kecsegtet bennünket semmi jóval.

Mi történt a hétvégén? A hétvégén, kedves olvasók, rettenetes dolog történt. „A jövő véget ért!”, hirdette címoldalán a magyar sportnapilap. Márpedig ha ez így van (s ez egyszer tényleg így van), akkor az bizony cudar helyzet, s nem kecsegtet bennünket semmi jóval.

A magyar U19-es válogatottat ugyanis kiselejtezték az U19-es selejtezőkörben, Dublinban. Az ír ég kék volt, a fű a zöldnél is zöldebb, csak a magyarok tűntek sápadtaknak. A „jövő csapata”, amelynek a tervek szerint a 2012-es felnőtt Eb-n ízekre kellene majd szednie az angolokat meg a franciákat, most három meccsen egyetlen győzelmet sem szerzett, s a 270 perc alatt mindössze egy gólt lőtt. Lőttek nekik. Vagy inkább nekünk, örök álmodozóknak.

Brazíliában is lőttek, díszlövésekkel köszöntötték a pályafutása ezredik gólját szerző Romariót. A Vasco de Gama 41 esztendős csatára a Recife elleni bajnoki 48. percében szerezte a jubileumi találatot, a meccs pedig jó negyedórára félbeszakadt: a pályát elözönlötték a fotósok és a szurkolók, bálványuk pedig előbb tiszteletköröket futott, s csak aztán folytatódhatott a mérkőzés.

Szlovákiában időközben bajnokok lettek a zsolnaiak. Hogy ez a bajnoki cím mennyit ér, arról talán a ligabizottság egykori elnökét, az időközben nyolcrendbeli vádlottá avanzsált Vladimír Wänkét kellene kérdezni (aki, csak mellékesen jegyezzük meg, még mindig a szövetség alkalmazásában áll).

A csoda bejelentését a végére hagytuk: a cseh másodosztályban továbbjutásra áll a Bohemians. Az a Bohemians, amely annak idején egy ausztrál túráról kengurut hozott a prágai állatkertnek (innen a Kenguruk becenév), s amely két éve megszűnt. A teljes csőd után a szurkolók a nulláról kezdték újjáépíteni a csapatot, s bár attól még messze vannak, hogy olyan bravúrokat érjenek el, mint a nyolcvanas évek elején (amikor az UEFA-kupából kiejtették a Van Bastennel, Rijkaarddal, Koemannal felálló Ajaxot...), szimpátiánk mégis az övék. (gj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?