BL-trófeát ért a kiváló győri csapatszellem

Először fordult elő a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének bevezetése óta, hogy egy csapat meg tudta védeni a címét.

Először fordult elő a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének bevezetése óta, hogy egy csapat meg tudta védeni a címét. A bravúrt a Győr egészen elképesztő védekezéssel és csapatszellemmel érte el, a döntőben – csakúgy, mint egy éve – hosszabbításban verte a macedón HC Vardart.

Védekezés és csapategység. Ez volt a két kulcsszó a Vardar elleni 27:26-os győzelemben, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a két csapat nagyon kiegyenlített mérkőzést játszott, amelyen mindkét félnek voltak jobb és gyengébb periódusai, mind a két csapat képes volt kirángatni magát a gödörből, mind a két csapat képes volt megújulni – úgy tűnt, a meccset az fogja nyerni, aki a lefújáskor éppen vezet.

Hatvan perc után nem volt ilyen csapat: a Győr ugyanis Amorim ellentmondást nem tűrő betörését követően a rendes játékidő utolsó másodpercében egyenlített. A hosszabbításban már három góllal is vezetett a Győr, de a vége mégis szoros lett: Oftedal nyolc másodperccel a ráadás vége előtt eladta a labdát, a Vardar ziccerig játszotta ki a kontrát, Covic lövését azonban védte Kiss Éva.

Az egyébként epizódszerepekre szoruló kapust mámorosan ölelgették a csapattársak, megunhatatlan mozdulatát évekig fogják visszajátszani a legemlékezetesebb pillanatok összefoglalóiban.

Óda a brutál kemény védekezéshez – akár így is jellemezhetnénk ezt a mérkőzést, amelyen támadásban mindkét oldalon voltak hibák, de hátul mind a két csapat olyan teljesítményt mutatott be, amelyet talán nem is lehet felülmúlni. A győriek Groot, Amorim, Broch védőtriójával senki nem szívesen találkozna szembe, de amikor a jelentős magasság- és súlyhátrányban lévő törékeny Stine Oftedal vasmarokkal fogta meg a tankként előretörő Dragana Cvijicset, már sejteni lehetett, hogy a Győr valami egészen rendkívülit fog mutatni.

Ambros Martín vezetőedző egész hétvégén azt hangsúlyozta, a támadásokkal ne foglalkozzanak, ott majd lesz valami, a győzelemhez az kell, hogy a védekezés ne essen szét.

A heroikus sikerhez mindenki hozzátette a maga részét: Amorim a rendes játékidő végén és a hosszabbítás első félidejében úgy rohamozott, mint aki sárkányvért ivott, az elődöntő után lábra állni is alig bíró Bódi Bernadett a legfontosabb pillanatokban lőtt gólokat, Groot igazi vezérként irányított, Görbicz több elrontott lövés után is bátran vállalkozott, de még a kispadon ülő sérült Nora Mörk is próbálta taktikai meglátásaival segíteni a társakat.

A csapategység legszebb példája, hogy a két kapus maga döntötte el, melyikük álljon be az utolsó öt percre, és végül Kiss Éva lett a hős.

Ambros Martín diadalmasan búcsúzhat Győrtől, ez a döntő bevonul a kézilabda-történelembe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?