BL: továbbjutott a Chelsea és a Real

<p>Nem történt meglepetés a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek keddi visszavágóin: Real és a Chelsea is két góllal nyert és továbblépett a negyeddöntőbe. Cristiano Ronaldo utolérte Puskást a Real örökranglistáján.</p>

A Real Madrid a kinti ötgólos győzelem után otthon csak döntetlenezett a Schalke Gelsenkirchennel. A spanyolok a hétvégi El Clásicóra tartalékolták erejüket, nem a legerősebb tizeneggyel álltak fel.

A vezetést Cristiano Ronaldo szerezte meg a 21. percben, a portugál közelről passzolta be Bale beadását a német kapuba. 

Ez volt egyébként sorozatban Ronaldo hetedik mérkőzése a BL-ben, amelyen gólt lőtt (a csúcsot kilenc meccsel van Nistelrooy tartja). A németek tíz perccel később válaszoltak: a jobbhátvéd Hoogland 25 méterről lőtt, Sergio Ramos szerencsétlenül beleért, így Casillasnak esélyese sem volt.  

A második félidőben Huntelaar helyett Szalai Ádám léphetett pályára – a magyar csatár korábban a Real B-csapatában játszott. A Schalkét ő sem váltotta meg, a Real kényelmesen szórt még két gólt. A 74. percben Cristiano Ronaldo talált be, majd egy percre rá Álvaro Morata. Ezzel a góllal CR7 beérte Puskás Ferencet a Real gólszerzőinek örökranglistáján. Íme a lista: 

És Cristiano Ronaldo jubileumi találata: 

A Realnak nem kellett különösen megerőltetnie magát, kettős győzelemmel, 9-2-es gólkülönbséggel jutott a legjobb nyolc közé.

Ott lesz a Chelsea is, amely a kinti 1-1 után két góllal verte a Galatasarayt. Az első gólt az elnyűhetetlen Eto'o szerezte – a kameruni már a 4. percben betalált. 

Londonban a bíró nem állt a helyzet magaslatán, az első félidőben aprították egymást a játékosok. A második gólt Cahill szerezte három perccel a szünet előtt. Terry fejelt kapura egy beívelt szögletet, azt még védte Muslera, ám a labda pont a másik londoni hátvéd elé pattant, aki kapásból bevágta. 

A Chelsea 3-1-es összesítéssel verte ki a Galatasarayt, s várhatja a pénteki BL-sorsolást. 

Eredmények: 

Real Madrid–Schalke 04 Gelsenkirchen 3-1 (1-1). Góllövők: C. Ronaldo (21., 74.), Álvaro Morata (75.), illetve Hoogland (31.).

Chelsea London–Galatasaray Isztambul 2-0 (2-0). Góllövők: Eto'o (4.) , Cahill (42.). 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?