BL - Nyert a Bayern München és a Lyon

<p>A 92. percben lőtt góllal 2-1-re nyert a remekül hajrázó Bayern München a vendég Manchester United ellen, míg az Olympique Lyon hazai pályán 3-1-re verte a Girondins Bordeaux-t.</p>

A 92. percben lőtt góllal 2-1-re nyert a remekül hajrázó Bayern München a vendég Manchester United ellen, míg az Olympique Lyon hazai pályán 3-1-re verte a Girondins Bordeaux-t a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntős párharcainak keddi, első mérkőzésein.

Münchenben a Manchester már a második percben vezetést szerzett Wayne Rooney jóvoltából: az utóbbi hetekben remek formában futballozó támadó egy jobb oldali szabadrúgásnál jó ütemben szakadt el védőjétől, és közelről, senkitől sem zavartatva ballal a léc alá továbbította a labdát. A félidő közepére lendületbe jöttek a bajorok, több szép támadást vezettek, a hajrában viszont az angol alakulat akár növelhette volna előnyét.

Szünet után nagy tempóban kezdett a Bayern München, többször védett szépen az MU kapujában Edwin van der Sar, a 77. percben azonban már ő is tehetetlen volt. Gary Neville 18-20 méterre a kaputól kézzel ért labdába, a megítélt szabadrúgást Franck Ribéry végezte el, a labda a sorfalon megpattanva került az angolok hálójába. Maradt még csattanó a végére: Mario Gomez cselei után Ivica Olic került váratlanul nagy helyzetbe, és - egyedül állva van der Sarral szemben - nem hibázott.

Lyonban sem kellett sokáig várni az első gólra - a hazai Lisandro Lopez a 10. percben volt eredményes -, ám itt további találatok is estek a találkozó első felében: négy perc elteltével Marouane Chamakh egalizált, majd a félidő derekán Michel Bastos ismét a Lyont juttatta vezetéshez. A hazaiak előnyét a második játékrészben, szintén a 77. percben Lisando Lopez növelte büntetőből.

BL, negyeddöntő, első mérkőzések:
Bayern München (német)-Manchester United (angol) 2-1 (0-1)

gól: Ribéry (77.), Olic (92.), illetve Rooney (2.)

Olympique Lyon (francia)-Girondins Bordeaux (francia) 3-1 (2-1)

gól: Lopez (10., 77. - utóbbit 11-esből), Bastos (32.), illetve Chamakh (14.)

A visszavágókat jövő szerdán rendezik.

A szerdai program:
Arsenal (angol)-FC Barcelona (spanyol) 20:45 ó
Internazionale (olasz)-CSZKA Moszkva (orosz) 20:45 ó

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?